BK MLADÁ BOLESLAV

Byli jsme buldoci, kteří si vítězství urvali, říká o duelu s Olomoucí David Bernad

16. 9. 2019
Autor: Jiří Cícha

O l o m o u c - Ve včerejším utkání nastoupili mladoboleslavští hráči do druhého kola Tipsport extraligy. Jejich soupeřem byl celek z Olomouce. Utkání došlo až do prodloužení, kde byl úspěšný hostující tým. Zhodnocení utkání se chopil obránce David Bernad, který nastupuje v obranné řadě s Mitchellem Fillmanem. Patří mezi obránce, který má nejvyšší průměr na ledě za střídaní.

Na začátku první třetiny na vás Olomouc vyvíjela dost velký tlak, myslíte si, že to bylo zapříčiněno dlouhou cestou na led soupeře?

Já si myslím, že ne, že Olomouc má takový styl hry po celou dobu zápasu, jen na začátku, když je plná sil, tak je to o to ještě náročnější a nedá kousek ledu zadarmo.

Jejich tlak jste zastavili nejlepším možným způsobem a to vstřelenou brankou, můžete popsat, jak padla?

Oscar Flynn to vybojoval na mantinelu, posunul to ke Kousimu (Pavel Kousal, pozn. redakce), a ten střílel z jedničky, nebyla to střela golfem, ale sedlo mu to a zaplulo to nádherně do víka. Takže krásný gól.

Na ledě po střetu se soupeřem zůstal ležet Oscar Flynn, co se mu stalo?

Vůbec nevím, my jsme byli zrovna na ledě, takže jsme se soustředili na puk a chtěli jsme zrovna s Kousim ujíždět dopředu, když nám přerušili hru. Otočili jsme se, až když tam Oscar ležel. Vůbec tedy nevím a doufám, že bude co nejdřív v pořádku, ale nevypadalo to hezky. (Oscar Flynn má lehký otřes mozku, pozn. red.)

Před koncem třetiny jste dali soupeři lacinou dvojnásobnou početní výhodu, řekli jste si o tom něco v kabině?

My se o tom bavíme furt, že musíme hrát disciplinovaně. Přesilovky a oslabení rozhodují zápasy, takže nechceme hrát vůbec žádná oslabení. Ale když se to stane, tak se to stane a myslím si, že jsme to tentokrát odehráli dobře. Blokovali jsme spoustu střel. Skalda (Pavol Skalický, pozn. redakce) tam na konci zachránil gól, protože skočil do střely, která by byla podle mě gólová.

Jak byste zhodnotil utkání jako celek? Soupeř vyslal na vašeho brankáře přes čtyřicet střel, ale uspěl pouze s jednou...

Soupeř byl ještě o něco aktivnější. My jsme ale byli ti buldoci, kteří to nakonec urvali, protože jsme se semkli a věděli jsme, do čeho jdeme. Soupeř byl aktivnější, ale důležitější je výsledek.

Patříte mezi obránce, kteří stráví průměrně nejvíce času na ledě za střídaní, máte radši, když se dostanete do tempa?

Jednoznačně. Čím víc hraju, tím líp se cítím. Ale tak to má asi každý. Získáte tu jistotu, cítíte důvěru trenéra, takže je to potom paráda. Jsem rád, že v takové konkurenci můžu vůbec hrát.

Nastupujete v obranné řadě společně s Mitchellem Fillmanem, jak Vám s ním spolupráce vyhovuje?

Je to bomba. On hraje jiný styl, na který nejsme v Čechách zvyklí. Hraje s rychlým přístupem, nedá zadarmo kousek ledu, hraje výborně osobní souboje, perfektně střílí. S ním je paráda hrát, on vám hrozně pomůže. Vybojuje spoustu puků a já pak eventuálně můžu ty puky rozehrát, což je můj styl hry.

Ve třetí třetině jste měli problém se dostat do pásma soupeře a Konráda jste skoro nezaměstnali, čím to bylo?

Já si myslím, že byl dost velký problém dostat se tam celý zápas. (úsměv) V té třetí třetině jsme si určitě neřekli, že budeme jen bránit, ale Olomouc doma tlačila, šla po nás, nedarovala nám vůbec nic a já si myslím, že nás ze středního pásma dál nepustila.

V prodloužení se přesně ukázalo pravidlo nedáš, dostaneš. Váš brankář zneškodnil střelu fantastickým zákrokem.

Já už jsem otáčel oči v sloup, že nás vyšachovali do prázdný. Ale Gaspi (Gašper Krošelj pozn. redakce) vytáhl neskutečný zákrok, vykopl to ven a potom Žejdlík s Plaňasem (Lukáš Žejdl s Martinem Pláňkem, pozn. redakce) z posledních sil ujeli a proměnili to, což byla bomba.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav