BK MLADÁ BOLESLAV

Adam Zbořil: Těší nás, že jsme to doma zvládli

13. 10. 2019
Autor: Vojtěch Tůma


M l . B o l . - Utkání s Vítkovicemi se pro ně nevyvíjelo dobře, po závěrečné siréně se ale Bruslaři mohli radovat z dalšího tříbodového zisku. Tentokráte to na sebe vzali zkušení Jakub Klepiš (1+2) s Michalem Vondrkou (2+0), velmi dobrý výkon podal také dvoubodový Adam Zbořil, který se vrátil do sestavy po jednozápasové pauze. „Pro nás jsou to hodně cenné a vybojované tři body,“ vyjádřil spokojenost čtyřiadvacetiletý útočník.

První třetinu daleko lépe zvládli Ostravané, mladoboleslavští hokejisté mohli být s průběžným stavem 1:2 spokojeni, což ostatně na tiskové konferenci potvrdil trenér Pavel Patera. „Po prohře v Hradci jsme moc chtěli, zbytečně jsme je napadali ve dvou. Soupeř nás přehrával jednoduchými přihrávkami. Gól Pavola Skalického před přestávkou nás určitě nakopl,“ nechal se slyšet Zbořil.

Šikovný centr přidal do statistik dvě asistence, především jeho pas při přesilové hře, po němž kapitán Vondrka srovnal na 2:2, stál za to. „Já se na přesilovku dostal až poté, co vypadl ze hry Lukáš Žejdl. Ta gólová situace byla spíše improvizací,“ prohlásil odchovanec brněnské Komety a na konci rozhovoru dodal, že nabitější extraligový program by jemu ani spoluhráčům nevadil, čímž názorově navázal třeba na Jaromíra Jágra či Milana Gulaše.