BK MLADÁ BOLESLAV

Charitativní utkání: Letos Bruslaři podpoří mladoboleslavskou chirurgii

20. 11. 2019
Autor: Klub
M l. B o l. – BK Mladá Boleslav se chystá i v letošní sezoně navázat na loňskou podporu Klaudiánovy nemocnice. Zatímco loni byla pomoc klubu zaměřena na předčasně narozené děti, letos se Bruslaři rozhodli pro chirurgické oddělení. Peníze se budou vybírat na zcela konkrétní přístroj – nový EKG zapisovač v hodnotě 120 tisíc korun. Speciální charitativní utkání je v plánu s Karlovými Vary a to v neděli 1. prosince od 17 hodin. Jeho patronem je kapitán Bruslařů Michal Vondrka.

„Beru to tak nějak jako samozřejmou věc. V dnešní době by se mělo pomáhat lidem, kteří to potřebují, takže k jakýmkoliv akcím tohoto typu se stavím velice kladně,“ říká kapitán BK Mladá Boleslav Michal Vondrka, který se stal patronem letošního charitativního utkání.

„Z nás hráčů je každou chvílí někdo zraněný, každou chvíli potřebujeme nějaký zákrok nebo cokoliv ze zdravotnictví. Spolupráci s Klaudiánovou nemocnicí máme my Bruslaři na velice dobré úrovni a za to jsem rád,“ dodává.

Už více než před měsícem jste mohli hráče A týmu potkat přímo v útrobách nemocnice v rámci focení speciálního charitativního kalendáře na rok 2020. Jeho cena bude činit 300 korun a výtěžek Bruslaři věnují na zmíněný nákup nového EKG přístroje. „Nikdo z nás neví, kdy bude on sám nebo někdo z jeho blízkých takový přístroj potřebovat. Na to bychom neměli zapomínat,“ vyzývá k pomoci Michal Vondrka.

Ohledně podoby letošních speciálních dresů vás budeme tentokrát ještě trochu napínat. Jeden náznak jste už mohli postřehnout na našem Instagramu, další prvek pak zmiňuje Michal Vondrka ve videorozhovoru. Každopádně i tyto dresy půjdou stejně jako v loňské sezoně do dražby a i výtěžek této aukce věnuje klub na podporu chirurgického oddělení Klaudiánovy nemocnice.

Záběry z focení a kompletní rozhovor s Michalem Vondrkou si prohlédněte a poslechněte v našem videu: