BK MLADÁ BOLESLAV

Pavel Kousal: Po oddechovém čase jsme zjednodušili hru a ubojovali to

22. 11. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav

L i t v í n o v – Boleslavští hokejisté se v pátek večer vydali na led posledního Litvínova, kde se dostali do rychlého vedení zásluhou dvou tref čtvrté formace. Úspěšný byl také Pavel Kousal (1+2), který vstřelil první gól Bruslařského klubu. Boleslavští si sice utkání v Podkrušnohoří ve třetí třetině ještě poněkud zkomplikovali a bylo zaděláno na drama, duel však pátým gólem ustáli a potvrdili, že si odvezou tříbodový zisk. Pavel Kousal v rozhovoru pro klubový web přiznává, že hráči polevili a pokud by Litvínov své šance využil, mohlo by utkání dopadnout jinak. Kousal také vyzdvihl povedený výkon brankáře Krošelja, který až do třetí třetiny držel čisté konto.

Vaše formace nastartovala vysokou výhru Mladé Boleslavi nad Litvínovem pěknými góly. Máte z toho radost?

Určitě mám. V každém zápase jsme měli víceméně nějaké šance, teď nám to tam ale konečně napadalo. Nakopli jsme ten tým a jsem rád, že jsme to dokázali dovést do vítězného konce. Přeci jen jsme vedli 4:0, pak jsme přestali tak nějak hrát. Litvínov měl potom hodně šancí. Naštěstí jsme po inkasovaných dvou gólech začali hrát.

V polovině třetí třetiny vás Litvínov přehrával a trenéři si vzali oddechový čas. Pavel Patera k vám během něj důrazně promlouval. Co vám řekl, ať zlepšíte?

Hlavně kolem modrých čar. Hráli jsme si tam s tím, nehráli jsme jednoduše, měli jsme to tak, že se na nás valily protiútoky a oni měli hodně šancí z druhé vlny. Máme štěstí, že Gašper chytal tak, jak chytal. Nakonec jsme to tedy dotáhli do vítězného konce.

Polevili jste?

Trochu jo. Musíme si na tom dát do příštích zápasů záležet a poučit se z toho.

Něco takového by se například v nedělním zápase proti Spartě mohlo pořádně vymstít...

To ano. Měli jsme štěstí, že Litvínov nedal góly z těch šancí, které měl. Sparta je teď na koni, takže ta by to proměnit mohla a zápas by mohl dopadnout úplně jinak.

Závěr jste zvládli a vstřelili ještě jeden gól. Uklidnilo vás to?

Ano, potom jsme si vzali oddechový čas, řekli jsme si k tomu něco, začali jsme hrát jednodušeji a na konci to ubojovali.

Před reprezentační přestávkou v rozhovoru pro tento web trenér Radim Rulík řekl, že vaše formace udělala velký progres, naznačil ale, že je ještě na čem pracovat. Jste po tomto utkání, kdy vaše formace byla klíčovou, spokojenější, že jste třeba více přesvědčili trenéry?

Jako jo, ale každý zápas jedeme od začátku, musíme hrát pořád stejně. Pokud budeme pořád makat a hrát poctivě, tak se k nám to štěstíčko bude přiklánět víc a víc. Musíme hrát prostě jednoduše, být pro soupeře nepříjemní a pak to bude dobré.

Děkujeme za rozhovor.