BK MLADÁ BOLESLAV

Richard Král: Letní příprava se mnohem lépe zvládá s dobrou partou - a tu tady v Boleslavi máme!

23. 5. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Boleslavský kapitán proslul v uplynulé sezoně hlavně samostatnými nájezdy, jak ale sám říká, je to pryč a tým se musí dívat před sebe. A tam je momentálně především letní příprava na jednu z nejtěžších sezon. A tak i Richardu Královi (na snímku) nezbývá nic jiného, než obout tenisky a vyrazit se spoluhráči například běhat na Štěpánku. Jak ale hlásá sám nadpis, kapitán Středočechů, který minulý týden oslavil osmatřicáté narozeniny, věří v dobrou partu, ve které je jde všechno snáz.

Richarde, vy se po necelých dvou letech začínáte připravovat na návrat na extraligová kluziště. Jaký z toho máte pocit?

"Veskrze dobrý... Minulá sezona se nám povedla, odnášíme si z ní dobré dojmy, takže nevidím důvod, proč by se teď kdokoli z nás měl cítit špatně. Doufám, že bude všechno v pohodě."

Mimochodem, čekal jste ještě vůbec po příchodu do Mladé Boleslavi, že se ještě do extraligové soutěže vrátíte?

"Tak nevím, jestli jsem o tom uvažoval jen v takhle osobním měřítku, ale v Boleslavi byly ambice na postup, ten cíl byl jasně stanovený. Navíc jsme tu měli opravdu výborný mančaft, takže já jsem vlastně neměl důvod v to nevěřit."

Zažil jste tu dvě sezony, v té druhé se postoupilo do nejvyšší české hokejové soutěže. Přesto ta cesta až sem byla určitě těžká, že?

"Určitě to bylo náročnější, protože ten tým měl vlastně jen jeden cíl a tím bylo postoupit. Je hodně sledovaný, nemůže si dovolit žádné markantní zaváhání, je tam ta nezbytná nutnost vyhrát čtyři kola play-off... Ale povedlo se nám to a jsme za to rádi. I ze strany vedení byl ten přístup skvělý, nebyl takový tlak jako předloni."

Před mančaftem je prakticky celá letní příprava, jak ji vnímáte?

"No, asi stejně jako většina hokejistů - nijak pozitivně. (smích) Ne, tak faktem je, že je to prostě nutnost, nějaké ty tréninkové dávky nabrat musíme. A když je dobrá parta jako tady, tak se to zvládá daleko lépe."

Se svými zkušenostmi můžete porovnávat podmínky na různých stadionech, jak si stojí Mladá Boleslav?

"Podle mě jsou tu srovnatelné podmínky s polovinou extraligových klubů. Když vynecháme ty mančafty, které teď mají moderní a nové haly, tak v Boleslavi je rozhodně jeden z těch lepších zimních stadionů."

Nahlížet do budoucnosti je vždycky trochu nejisté, ale jakou roli by Boleslav měla mezi elitou hrát?

"Věřím, že lepší než Ústí nad Labem... Půjdeme do sezony s čistou hlavou a chutí, s úmyslem porvat se o play-off. Jiný cíl asi zatím nemá cenu si stanovovat, všichni dobře víme, že tenhle ročník bude hlavně o zabydlení se."

Hlavně v sezoně 2006/2007 se tu vystřídalo hodně hráčů, v právě uplynulé sezoně se kádr ustálil. Přesto mají Boleslavští už pár nováčků, máte představu, jak kvalitní by tým měl být?

"O tomhle se spekuluje snad ze všeho nejhůř, jak je kdo dobrý, se totiž ukáže až na ledě. Můžeme tu mít slavná jména i ta méně známá, ale to pořád nic neznamená. Bude záležet na tom, jak se poskládají jednotlivé formace, kdo si s kým sedne... Jsem přesvědčen o tom, že vedení udělá v rámci možností všechno pro to, aby tu byli opravdu dobří hráči. A já věřím, že to bude klapat."

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav