BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři v rámci charitativního utkání vyzvou Karlovy Vary

30. 11. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l. B o l. – Čtvrteční duel na ledě Vítkovic se pro ně zprvu nevyvíjel příliš dobře, ve druhé třetině ale mladoboleslavští hokejisté naplno převzali otěže a nakonec dokráčeli k nejvyššímu vítězství této sezony. K celkovému skóre 7:3 přispěly všechny formace, svěřenci Radima Rulíka a Pavla Patery se prosadili v přesilové hře i při vlastním oslabení. V neděli 1. prosince přicestují do města automobilů Karlovy Vary, které se postupně a velmi úspěšně zbavují nálepky jednoho z největších kandidátů na boj o záchranu. Zápas bude mít charitativní podtext, Bruslaři se představí ve speciálních dresech, v průběhu večera si můžete zakoupit charitativní kalendáře, které hráči nafotili v útrobách Klaudiánovy nemocnice. Výtěžek z jejich prodeje a z aukce dresů půjde na nový EKG přístroj chirurgického oddělení mladoboleslavské nemocnice. Dorazte, vychutnejte si kvalitní extraligový hokej a zároveň přispějte na dobrou věc. Začínáme v 17:00.

Nejpříjemnější překvapení sezony? Jednoznačně Energie

Udržíme-li kádr dva, tři roky pohromadě, jsme schopni zasáhnout do bojů o medaile. A my jsme podepsali všechny hráče tak, aby stávající mužstvo mělo svůj vrchol příští sezonu. tedy v době, kdy bude třetím rokem po kupě. Bez vytvořených vazeb těžko něco vyhrajete. Podívejte se, jak hrála naše první lajna loni a letos, to je obrovský skok. Pokud udržíme tým i pro sezonu 2020/21, smažeme tím obrovské finanční manko na ostatní a budeme konkurenceschopní všem ostatním," nastínil v nedávném rozhovoru pro iSport.cz klubovou vizi trenér a sportovní manažer Martin Pešout. Že se jedná spíše o zbožné přání? Určitě ne, Západočeši jdou po předem stanovené cestě, krůček po krůčku se zlepšují a zároveň přibližují vytyčenému cíli. V minulém ročníku bojovali o záchranu, tentokráte se perou o elitní šestku. Momentálně patří Karovým Varům sedmá pozice, ovšem jejich ztráta na šesté Brno činí pouhopouhý bod.

Na rozdíl od ostatních celků ze špičky tabulky se mladý tým Energie stále nedokáže vyvarovat výsledkovým výkyvům. Z posledních sedmi utkání prohráli svěřenci trenéra Pešouta hned pětkrát, přičemž nestačili třeba na Kladno, Olomouc či Litvínov. Nespornou kvalitu ale naopak ukázali na ledě Komety, kde zvítězili 7:2, a o týden později uspěli také ve Werk Aréně, když deklasovali úřadujícího mistra z Třince 6:1. Vedení klubu se nechce dobrými výkony nechat ukolébat a i nadále se snaží doplňovat a zkvalitňovat kádr. Na měsíční zkoušce uspěl obránce Dalimil Mikyska, jenž bude v dresu Karlových Varů pokračovat do konce sezony, do Pardubic naopak odešel Tomáš Knotek. Kvůli většímu hernímu vytížení byl k energetikům poslán Jiří Černoch z pražské Sparty, ve svém novém působišti ale zatím nedostal příležitost a připsal si pouze dva starty za prvoligový Sokolov. Své místo v sestavě si naopak našel pravidelně nastupující Tomáš Kubalík, který vynechal celý minulý ročník vinou zdravotních problémů.

Západočeši se prezentují ofenzivním hokejem, více branek nastříleli pouze hokejisté Sparty a Třince. Ve velmi dobré formě hrají především Tomáš Rachůnek (8+15), Dávid Gríger (10+10) a Jakub Flek (6+11), kteří dohromady tvoří jednu z nejnebezpečnějších útočných formací Tipsport extraligy. Prvnímu jmenovanému patří v tabulce produktivity páté místo, za své výkony si Rachůnek vysloužil i pozvánku do národního týmu. Především díky jejich spolupráci a příspěvku velmi produktivních obránců Petra Šenkeříka a Matěje Stříteského mají Karlovy Vary nejúdernější přesilové hry v celé lize. Utkání s Bruslaři se bude rovněž nést v duchu dvou statisticky nejlepších gólmanů naší nejvyšší soutěže. Gašper Krošelj a Filip Novotný se jako jediní mohou pyšnit úspěšností zákroků nad hranicí třiadevadesáti procent. V kolonce průměrného počtu inkasovaných branek za zápas patří slovinskému reprezentantovi první místo, jeho nedělní protějšek je pátý.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Ševc (A), Hrbas, Kurka, Pláněk, Bernad, Fillman – Klepiš, Bičevskis, Šťastný – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – Zohorna, Jeglič, Stránský – Cienciala, Najman, Kousal

HC Energie Karlovy Vary: Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, Mikyska, Eminger, Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Flek – Polák, Mikúš, Beránek – Kohout, Raška, Kubalík – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 1. 12. 2019 17:00

BK Mladá Boleslav 24. kolo HC Energie Karlovy Vary
3. místo, 44 bodů umístění 7. místo, 37 bodů
68:48 skóre 80:59
7:3 (Vítkovice) nejvyšší výhra 8:0 (Pardubice)
0:4 (Zlín) nejvyšší prohra 1:5 (Sparta)
4 utkání bez vstřeleného gólu 1
3 utkání bez inkasovaných gólů 2
15 % využití přesilových her 25,27 %
12 góly v přesilových hrách 23
88,51 % ubráněná oslabení 80,72 %
2 góly v oslabeních 2
Pavol Skalický, 22 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Rachůnek, 23 bodů
Pavol Skalický, 10 branek nejlepší střelec Petr Koblasa,
Dávid Gríger, oba 10 branek
Pavol Skalický, 12 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Rachůnek, 15 asistencí
Pavol Skalický, +16 nejlepší hráč v +/- Michal Plutnar, +14
Oscar Flynn, -2 nejhorší hráč v +/- Matěj Stříteský, -3
Martin Ševc, 30 minut nejtrestanější hráč Václav Skuhravý, 34 minut
Pavol Skalický, 61 bodů Radegast index Martin Rohan, 57 bodů
Jan Růžička 95,73 %
Gašper Krošelj 93,23 %
Radek Haas 90,24 %
úspěšnost brankářů Filip Novotný 93,13 %
Jan Bednář 90,52 %
Jan Růžička 1,35
Gašper Krošelj 1,95
Radek Haas 4,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Filip Novotný 2,24
Jan Bednář 3,52