BK MLADÁ BOLESLAV

Snová premiéra Mária Luntera. Rozhodl zápas, ocenil ho trenér Patera

1. 12. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav

M l. B o l. – Premiéra, jaká se běžně nevidí. Mário Lunter (na snímku) odehrál v neděli první utkání v zahraničním klubu, poprvé naskočil do Tipsport extraligy a v závěru utkání vstřelil rozhodující čtvrtý gól, čímž zajistil Mladé Boleslavi další tříbodové vítězství a upevnění třetí příčky v tabulce. Přinášíme první rozhovor s Mário Lunterem.

Pětadvacetiletý Mário Lunter sehrál klíčovou roli v 58. minutě, tedy v době, kdy to bylo dost potřeba. Karlovarská Energie si pomýšlela na vyrovnání a chvílemi držela Bruslaře pod tlakem, navíc měla k dispozici, ač nevyužité, trestné střílení. Mário Lunter ale vstřelil čtvrtý gól Bruslařského klubu a rozhodl o tom, že Boleslavští zvítězí počtvrté z posledních pěti zápasů.

"Byl tam zbytek přesilovky, Kousy (Pavel Kousal - pozn. red.) to hodil za bránu Najmimu (Ondřej Najman - pozn. red.), ten mně, já jsem se snažil vystřelit a padlo to tam. Za to jsem rád," rozpovídal se po svém prvním utkání v Mladé Boleslavi Mário Lunter před novináři.

Útočník a člen slovenského reprezentačního týmu také popsal svůj přestup do Mladé Boleslavi. "Velmi jsem se těšil, že se konečně někam posunu. Příchod byl trochu takový všelijaký, protože jsem byl po zranění, takže jsem se do toho musel trochu dostat, ale potrénovali jsme a jsem rád, že jsem se v zápase cítil celkem ok," dodal Mário Lunter, který odehrál utkání ve čtvrté formaci.

Chválou na nového útočníka Bruslařského klubu nešetřil trenér Pavel Patera. "Jeho výkon se nám moc líbil. Vyhrával všechny souboje, výborný byl na oslabení a ještě rozhodl zápas, čímž nás uklidnil. To je přesně to, co si od něj představujeme. Když bude takhle pokračovat, samozřejmě se nám to bude líbit," řekl na tiskové konferenci Pavel Patera.

Kompletní videorozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím klubového YouTube kanálu: