BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme zase začít makat jako tým, říká Maris Bičevskis

9. 12. 2019
Autor: Michal Konvalina
M l. B o l. - Poslední zápas před reprezentační přestávkou Bruslařům nevyšel, Zlínu podlehli 3:6. O výsledku rozhodla už první třetina, po níž vedli hosté 4:3. Jeden z boleslavských gólů vstřelil lotyšský útočník Maris Bičevskis, byl to jeho první zásah v dresu se lvem na prsou. "Myslím, že gólman to ani pořádně neviděl," okomentoval svůj zásah, kterým v páté minutě vyrovnával na 1:1. Kromě toho mluvil po zápase i o začátcích v Boleslavi, okomentoval průběh nedělní prohry a pojmenoval chyby, které Bruslaře stály lepší výsledek.

Maris Bičevskis přišel z Hradce Králové na konci října, působí tedy v Boleslavi jen několik týdnů. Za tu dobu už ale stihl nové prostředí poznat a chválí si jej. "Boleslav je dobrá organizace. Město je taky fajn, zatím je všechno dobré," říká. Pochvaluje si i přijeté, kterého se mu dostalo od spoluhráčů.

Nedělní porážka se Zlínem podle lotyšského forvarda vycházela hlavně z chyb, kterých se domácí hráči dopouštěli. "Neodehráli nejlepší utkání, ztráceli jsme hodně puků, nedodržovali jsme plán," vypočítával příčiny výsledku 3:6. Naopak připustil, že Berani odehráli slušné utkání.

K lepšímu výsledku nepomohla ani Bičevskisova první trefa v probíhajícím extraligovém ročníku. Boleslavská šestadevadesátka se prosadila pohotovu ranou z mezikruží. "Zohy vymyslel skvělý pas," vyzdvihl nahrávku zpoza branky z hole Radima Zohorny, po které se z voleje trefil do horního růžku Kašíkovy branky.

Bruslaři prohráli třetí utkání v řadě, takže nadcházející reprezentační přestávka jim přijde vhod. "Snad nám to pomůže. Musíme zase začít makat jako tým, hrát podle plánu a začít zase sbírat výhry," říká před pauzou Maris Bičevskis.

Kompletní rozhovor si přehrajte níže: