BK MLADÁ BOLESLAV

Spolupráce s HC Vrchlabí stvrzena podpisem

29. 5. 2008
Autor: Tisková zpráva
M l. B o l . - Extraligový hokejový klub BK Mladá Boleslav definitivně stvrdil spolupráci pro nadcházející sezonu s prvoligovým klubem HC Vrchlabí. Smlouva byla podepsána během čtvrteční tiskové konference v útrobách Zlatopramen Arény. A co oběma klubům přinese? Nováčkovi mezi elitou širší využití jednotlivých hráčů. Vrchlabským hokejistům pro změnu motivaci prosadit se v prvoligové soutěži a říci si tak například o příležitost v extraligovém týmu.

Samotná smlouva byla podepsána na jeden rok. „Domluva je taková, že čtyři hráči budou ještě v průběhu letní přípravy uvolněni do Vrchlabí, kde budou kmenově působit,“ uvedl sportovní ředitel BK Mladá Boleslav Jaromír Šindel. Dva hokejisté do Vrchlabí zamíří po sérii prvních pěti nebo šesti přípravných zápasů. Pro další dva až tři hráče se naskytne možnost působit v prvoligovém týmu na střídavý start.

Není přitom bez zajímavosti, že oba kluby již v minulosti spolupracovaly s jinými subjekty. V případě Mladé Boleslavi se jednalo o HC Benátky, u Vrchlabí o Liberec. Dřívější partneři se ale dohodly na spolu a tak bylo nutné rychle zareagovat. „Vedle sportovních důvodů je tu ještě důvod obchodní. Všichni vědí, že právě ve Vrchlabí má pobočný závod firma Škoda Auto,“ konstatoval předseda představenstva BK Jan Plachý.

Spolupráce BK Mladá Boleslav a HC Vrchlabí by mohla připomínat model farem známý z kanadsko-americké NHL. „Je pravdou, že tento model přebíráme. Nechtěli bychom ho ale tak nazývat. Prostě a jednoduše jsme hledali prostor pro naše hráče, kteří budou na hraně kádru a nebo se budou potřebovat někde například rozehrát po zranění. Věřím, že právě tuto strategii pochopí i samotní hráči. Musí chápat, že je nikdo sportovně řečeno nepopravil. Dostanou příležitost předvést se v prvoligové soutěži a vždy budou mít možnost se vrátit,“ konstatoval Jaromír Šindel.

A co od podpisu smlouvy očekávají představitelé HC Vrchlabí? „Oproti uplynulé sezoně jsme navýšili cíle a našim přáním bude postoupit minimálně do druhého kola play-off,“ prozradil sportovní ředitel HC Vrchlabí Aleš Kmoníček. Spolupráce s mladoboleslavským klubem by k naplnění tohoto cíle měla výrazně napomoci. Navíc se pro vrchlabské hráče otevírá možnost říci si svými výkony o zkoušku v kádru extraligového týmu. To by pro ně mělo představovat obrovskou motivaci.

Fotografie: Ilustrační foto.