BK MLADÁ BOLESLAV

Přestávka končí, Bruslaři v úterý přivítají Pardubice

16. 12. 2019
Autor: Vojtěch Tůma

M l . B o l . - Poslední tři zápasy před reprezentační pauzou nedopadly podle jejich představ, ze soubojů s Litvínovem, Kladnem a Zlínem vyšli mladoboleslavští hokejisté bez bodu a s nelichotivým skóre 8:15. I tak mají Středočeši základní část velmi dobře rozehranou, stále totiž drží skvělé čtvrté místo a udržují se v těsném kontaktu s čelem tabulky. V roce 2019 čekají Bruslaře ještě dva domácí a tři venkovní duely, v úterý 17. prosince přijedou do ŠKOENERGO Arény poslední Pardubice. Na Dynamo vyzrál celek z města automobilů už šestkrát v řadě, tak doufejme, že hráči si během volna vyčistili hlavu, dobře se připravili a začnou opět sbírat body. Začátek je naplánován na 17:30.

Zvednou se Pardubice po Milanem Razýmem?

Jak je již v posledních letech dobrým zvykem, v Pardubicích se toho děje opravdu hodně. Východočeši jako první v této sezoně vyměnili trenéra, Ladislava Lubinu nahradil Radek Bělohlav. Ani on už ale další zápasy na střídačce nepřidá, vedení klubu jej totiž před reprezentační přestávkou odvolalo, a to paradoxně po velmi úspěšném víkendu, kdy si poslední tým tabulky připsal cenné skalpy vedoucí Sparty, která tak přišla o devítizápasovou sérii výher, a brněnské Komety. Už třetím hlavním koučem Dynama v tomto ročníku se stal Milan Razým, kterému budou pomáhat Petr Čáslava s Michalem Mikeskou. „Jde nám o bytí a nebytí, další sezona v extralize je ohrožena. Pro mě je to velká zodpovědnost, určitě to bude adrenalin. Uplynulé roky hodnotit nechci, nebyl jsem tady. S hráči jsem se seznámil, koukl na jejich statistiky a teď je na nás, abychom jim pomohli," vyjádřil se k situaci osmapadesátiletý lodivod, jehož předchůdce Bělohlav přijal nabídku z Brna, kde bude dělat asistenta Liboru Zábranskému.

Ještě před další rošádou na trenérském postu došlo v Pardubicích ke změně ve vedení, z funkce sportovního manažera byl z důvodu neuspokojivých výsledků odvolán Jaroslav Kverka. Pokud se zaměříme na hráčský kádr, po vzájemné dohodě s klubem v Dynamu skončili gólman Jakub Štěpánek a obránce Sébastien Piché, na měsíční zkoušce si místo v sestavě nevybojoval Tomáš Knotek. Odchod Marka Hovorky doprovázely emoce z obou stran, bývalý kouč Bělohlav dokonce prohlásil, že slovenský útočník měl špatný vliv na kabinu. Po nástupu Milana Razýma se Hovorkova budoucnost ještě řešila, nakonec ale vše zůstalo při starém. Východočechům se podařilo vzniklé mezery vcelku zacelit, Ondřeji Kacetlovi nově kryje záda Pavel Kantor, obranné řady se rozrostly o Tomáše Voráčka, který v dosavadním průběhu tohoto ročníku už hostoval v Hradci Králové a Plzni.

Útok doplnili Roman Vlach s Matějem Beranem. První jmenovaný, kterému nevyšlo angažmá v Plzni, podepsal s Pardubicemi smlouvu do konce sezony, jeho mladší kolega se pokouší zaujmout na měsíční zkoušce. Jak již bylo zmíněno, v tabulce se Dynamo krčí na posledním místě, ovšem jeho ztráta na třinácté Vítkovice činí už jen tři body. Zda Východočeši po reprezentační přestávce navážou na výhry nad Spartou a Brnem, zůstává otázkou. V těchto dvou utkáních se bodově utrhli ze řetězu Robert Kousal (3+4) a Radoslav Tybor (4+2), dva nejproduktivnější hráči celku z města perníku a koňských dostihů. Proti týmům ze špičky tabulky ukazujeme, že umíme hrát, ale potřebujeme to potvrzovat i proti soupeřům, kteří jsou kolem nás. Od prvních formací se góly čekají, myslím si, že si konečně sedáme," nechal se slyšet Kousal. Na závěr nutno vypíchnout výkony brankáře Kacetla, jenž, ač chytá za jednou z nejhorších obran v soutěži, má velmi dobré statistiky a je pro Pardubice naprosto nepostradatelný.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Ševc, Kurka, Hrbas, Fillman, Dlapa, Pláněk (A), Bernad – Šťastný, Jeglič, Klepiš (A) – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – Zohorna, Bičevskis, Stránský – Pabiška, Najman, Kousal

HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Eklund, Holland, Kolář (C), Voráček, Mikuš (A), Ivan – Mandát (A), Kousal, Tybor – Machala, Harju, Kindl – Kusý, Vlach, Látal – Beran, Pochobradský, Poulíček – Matýs

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 17. 12. 2019 17:30 (O2)

BK Mladá Boleslav 27. kolo HC Dynamo Pardubice
4. místo, 47 bodů umístění 14. místo, 27 bodů
80:65 skóre 58:84
7:3 (Vítkovice) nejvyšší výhra 6:2 (Pardubice)
0:4 (Zlín) nejvyšší prohra 0:8 (Karlovy Vary)
4 utkání bez vstřeleného gólu 3
3 utkání bez inkasovaných gólů 0
16,13 % využití přesilových her 13,40 %
15 góly v přesilových hrách 13
88 % ubráněná oslabení 71,76 %
3 góly v oslabeních 2
Pavol Skalický, 25 bodů nejproduktivnější hráč Radoslav Tybor, 21 bodů
Pavol Skalický, 11 branek nejlepší střelec Radoslav Tybor, 13 branek
Pavol Skalický, 14 asistencí nejlepší nahrávač Robert Kousal, 12 asistencí
Pavol Skalický, +17 nejlepší hráč v +/- Jan Zdráhal,
Juraj Mikuš, oba +8
David Šťastný, -6 nejhorší hráč v +/- Jan Kolář, -10
Martin Ševc, 32 minut nejtrestanější hráč Rhett Holland, 47 minut
Ondřej Dlapa, 66 bodů Radegast index Rhett Holland, 77 bodů
Jan Růžička 95,73 %
Gašper Krošelj 92,48 %
Radek Haas 88,73 %
úspěšnost brankářů Ondřej Kacetl 92,61 %
Pavel Kantor 88,31 %
Jan Růžička 1,35
Gašper Krošelj 2,14
Radek Haas 4,17
průměr inkasovaných gólů na zápas Ondřej Kacetl 2,36
Pavel Kantor 4,32