BK MLADÁ BOLESLAV

Na hostování do konce sezony přichází brankář Justin Peters

26. 12. 2019
Autor: Klub

M l. B o l. – Do BK Mladá Boleslav přichází na hostování do konce extraligového ročníku 2019/2020 kanadský brankář Justin Peters, který doposud působil u libereckých Tygrů. Jistou zajímavostí přitom je, že kluby všechny náležitosti doladily v rámci dnešního derby. Třiatřicetiletý gólman sbíral zkušenosti napříč světem, působil v NHL, AHL, KHL nebo třeba nejvyšší německé soutěži. S kanadským výběrem byl na mistrovství světa i olympiádě v Jižní Koreji, kde získal bronzovou medaili. Mladá Boleslav bude jeho už třetím českým působištěm, předloni chytal za chomutovské Piráty.

„Justin Peters je zkušený gólman, má zkušenosti z NHL, AHL a evropských lig, dostal se i do kanadského národního týmu. Při pokračujícím dlouhodobém zranění Honzy Růžičky nám záleží na stabilizaci brankářského postu,“ říká sportovní ředitel Bruslařů Radim Vrbata.

A ještě dodává: „Justin by měl do konce sezony vytvořit dvojici s Gašperem Krošeljem. Radek Haas zůstává v týmu, budeme se mu snažit zajistit zápasové vytížení v 1. lize.“

Statistiky

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav