BK MLADÁ BOLESLAV

Myslím, že postupně jsem se chytil, hlásí navrátilec Jan Stránský

19. 1. 2020
Autor: Michal Konvalina

M l. B o l. – Nedělní utkání proti kladenským Rytířům se Bruslařům povedlo. Středočeské derby domácí ovládli 5:2 a zaznamenali už čtvrtou výhru v řadě. K vítězství přispěl i útočník Jan Stránský, který se po čtyřech zápasech vrátil do sestavy Mladé Boleslavi a hned se za to odvděčil vstřelenou brankou. V rozhovoru prozradil důvod své absence, okomentoval samotný zápas a pochválil atmosféru na stadionu. "Jsem rád, že i když bylo televizní utkání, tak se stadion naplnil," řekl Stránský o fanoušcích, kterých dorazily přes čtyři tisíce.

"V první třetině jsem se necítil úplně optimálně. Chodil jsem s kondičním trenérem trénovat navíc, ale tréninkové a zápasové tempo není to stejné," přiznal Stránský, že mu chvilku trvalo, než se po téměř dvoutýdenní absenci do utkání pořádně dostal.

Na křídle třetí formace po boku Mária Luntera a Marise Bičevskise nakonec odehrál dobrý zápas a dokonce se zapsal mezi střelce, tři minuty před první sirénou otevřel skóre duelu. Povedlo se mu to v signalizované výhodě, kdy povedenou souhru třetího boleslavského útoku zakončoval do prázdné brány. "Zamkli jsme je v pásmu, v rohu jsme se vyrotovali, Mário to nakonec v akci dva na jednoho krásně prohodil a já to jen zasouval do prázdné," popsal devětadvacetiletý útočník gólovou akci.

"Jeden gól jsme dali, žádný jsme nedostali, takže jsme skončili v plusu. To si myslím, že je pozitivní," zhodnotila boleslavská jednadevadesátka výkon celé lajny v průběhu utkání.


Kompletní rozhovor si přehrajte zde: