BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři mají nabitý program, v pátek hrají ve Zlíně

23. 1. 2020
Autor: Vojtěch Tůma

M l . B o l . - Ve středeční dohrávce proti Třinci museli mladoboleslavští hokejisté, kteří nastoupili bez několika nemocných hráčů základní sestavy, dotahovat dvoubrankové manko. Po kontaktní trefě Františka Hrdinka Středočeši svého soupeře zatlačili, vypracovali si řadu šancí a mocně se hnali za vyrovnáním, nakonec ale Ocelářům podlehli 1:2, a páté vítězství v řadě tedy nepřidali. Už v pátek 24. ledna zakončí Bruslaři třetí čtvrtinu základní části, soupeřem jim budou zlínští Berani. PSG, na které svěřenci Radima Rulíka a Pavla Patery v této sezoně ještě nevyzráli, se po nevydařeném vstupu do soutěže obdivuhodně zvedl a vyhlíží postup do play-off. Na Stadionu Luďka Čajky vše vypukne v 17:30.

Zlín se prezentuje velmi dobrými výkony

Katastrofální vstup do sezony, který vyústil v návrat Roberta Svobody na pozici hlavního kouče, budiž zapomenut. Berani se z nepovedeného začátku oklepali a v posledních týdnech patří k nejrozjetějším celkům Tipsport extraligy. Bruslaři se s nimi naposledy potkali osmého prosince, od té doby nastoupili zlínští hokejisté k dvanácti zápasům a z vítězství se radovali hned v osmi případech. Mladou Boleslav čeká v pátek hodně těžký oříšek, ševci totiž od třicátého výročí dne boje za svobodu a demokracii prohráli na Stadionu Luďka Čajky pouze tři utkání z devíti, když nestačili na Liberec, Hradec Králové a naposledy na třinecké Oceláře. Zároveň je nutno dodat, že více bodů na stadionech soupeřů posbíraly pouze dva nejlepší týmy tabulky, již zmínění Bílí Tygři a pražská Sparta. Zlepšené výkony vynesly svěřence trenéra Svobody na osmou příčku.

Naše nejvyšší hokejová soutěž je ale s blížícím se koncem základní části stále zamotanější. Jedenácté Kladno ztrácí na PSG pouhopouhé čtyři body, nereálné nejsou ani naděje Beranů na umístění v elitní šestce, kterou uzavírá o osm bodu lepší Kometa Brno. „Mám z toho radost, kluci si věří, tým se zklidnil. Kouzlo je pořád stejné: zlínský hokej je postavený na odchovancích, klucích, kteří jsou spjatí s městem a klubem. K tomu je samozřejmě potřeba mít pár posil ze zahraničí, ale to jádro týmu je jasné. Vždycky to tak bylo," prohlásil v rozhovoru pro iDNES.cz generální manažer Martin Hosták. Už v průběhu ročníku se vedení klubu dohodlo na prodloužení spolupráce se dvěma útočníky. Tomáš Fořt spojil svou budoucnost s ševci do května roku 2024, novou smlouvu si vysloužil také Jan Dufek, který s osmnácti body patří k nejpříjemnějším překvapením z celého kádru.

Tomáš je profesionál. Kromě velkého talentu, který prokázal v předchozí sezoně, je perfektním klukem do kabiny, čehož si vážím. Honza je pro náš tým vítaným přínosem, využití opce v jeho případě bylo logickým krokem," řekl Hosták. Od začátku roku 2020 naopak u Beranů nepokračuje Marek Čiliak, jenž se po vypršení tříměsíčního hostování vrátil zpět do brněnské Komety. „Zlín mi zůstane v srdci. Nemůžu říct nic zlého. Bylo to výborné. Děkuji Zlínu a všem za to, že jsem tady mohl být. Všechno jednou končí, mně to končí teď a už se těším na kluky, fanoušky a na všechny v Brně, kde jsem doma," okomentoval svůj odchod zkušený slovenský brankář. Minulý víkend odehráli ševci dva duely ve dvou dnech. Nejprve si na domácím ledě s přehledem poradili s pražskou Spartou, kterou přehráli 4:1, v neděli ale po výsledku 2:4 odjeli s prázdnou z Hradce Králové.

Sestavy z posledního kola

PSG Berani Zlín: Kašík - Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Řezníček, Novotný, Hamrlík - Claireaux, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Fryšara, Köhler - Ondráček, Sedláček, Kubiš (A)

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Hrbas, Ševc (C), Hrdinka, Pláněk (A), Klikorka, Fillman, Kurka – Skalický, Zbořil, Grim – Pabiška, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Stránský – Flynn, Najman, Kousal

Statistiky

Stadion Luďka Čajky | 24. 1. 2020 17:30

PSG Berani Zlín 39. kolo BK Mladá Boleslav
8. místo, 54 bodů umístění 5. místo, 66 bodů
118:111 skóre 114:92
7:0 (Brno)nejvyšší výhra 7:3 (Vítkovice)
1:6 (Sparta) nejvyšší prohra 0:4 (Zlín)
2 utkání bez vstřeleného gólu 5
4 utkání bez inkasovaných gólů 3
17,12 % využití přesilových her 15,67 %
25 góly v přesilových hrách 21
83,23 % ubráněná oslabení 85,92 %
6 góly v oslabeních 4
Antonín Honejsek, 31 bodů nejproduktivnější hráč Pavol Skalický, 39 bodů
Bedřich Köhler, 10 branek nejlepší střelec Pavol Skalický, 16 branek
Antonín Honejsek, 22 asistencí nejlepší nahrávač Pavol Skalický, 23 asistencí
Štěpán Fryšara, +13 nejlepší hráč v +/- Pavol Skalický, +25
Jiří Ondráček, -11 nejhorší hráč v +/- David Cienciala,
Jakub Klepiš, oba -2
Bedřich Köhler, 59 minut nejtrestanější hráč Martin Ševc, 40 minut
Jakub Ference, 127 bodů Radegast index Pavol Skalický, 93 bodů
Libor Kašík 91,19 %
Daniel Huf 90,83 %
úspěšnost brankářů Jan Růžička 95,73 %
Gašper Krošelj 92,27 %
Justin Peters 91,03 %
Radek Haas 88,73 %
Libor Kašík 2,73
Daniel Huf 2,73
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Růžička 1,35
Gašper Krošelj 2,12
Justin Peters 2,33
Radek Haas 4,17
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav