BK MLADÁ BOLESLAV

Jsme rádi, že hráči dostávají šanci v A týmu, říká Jan Křivohlávek

31. 1. 2020
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Junioři letos prožívají velice neobvyklou sezónu. Kvůli sporným rozhodnutím svazu, který neumožnil hrát elitní tuzemskou soutěž několika klubům, které se začaly soudně bránit a uspěly, musela být tato soutěž odložena a hraje se pouze O Pohár DHL. Junioři za sebou přesto mají základní část, po níž se umístili na 9. místě z 19. Nyní už ale tým trenéra Jana Křivohlávka vyhlíží nadstavbovou část, odkud se bude chtít probojovat do play-off. Přinášíme rozhovor s hlavním trenérem Janem Křivohlávkem, který vznikl po skončení základní části.

Jak hodnotíte základní část?

V soutěži o Pohár DHL jsme skončili na 9.místě kdy nás jeden bod dělil od 7.místa. Sedmé Vítkovice i osmý Salzburg jsme dvakrát porazili a i celkové skóre jsme měli lepší, takže k tomuto umístění jsme byli hodně blízko a byli bychom s ním určitě spokojenější.

V první polovině základní části jste nevyhrávali tak často jako v jejím závěru, pak se to zlepšilo. Co tomu pomohlo?

Vstup do soutěže se nám podařil, ale pak následovalo několik zápasů, kdy jsme prohráli a to zapříčinilo propad v tabulce. I když jsme ve větší polovině prohraných utkání nebyli horším týmem, tak i přes velkou střeleckou aktivitu jsme nedokázali využívat šance. To nás stálo lepší výsledek a body. Po listopadové reprezentační pauze došlo ke zlepšení i střeleckému probuzení, kdy jsme hned v prvním utkání po přestávce porazili Salzburg 9:1 a vstoupili do povedenější druhé poloviny základní části.

Po listopadové reprezentační přestávce za váš tým začali pravidelně nastupovat mladší hráči ročníku narození 2003. Jak se vám s nimi pracuje?

Kluci Szturc, David Moravec, Půček se vrátili z World Hockey Challenge v Kanadě, odkud si přivezli bronzové medaile a poté se připojili k nám do juniorky. Jsou to šikovní hráči, kteří svým příchodem do vyšší kategorie zvýšili konkurenci i kvalitu týmu. V průběhu základní části dostal i příležitostí i brankář Šatný a několik dalších hráčů dorostu. Měli tak možnost si vyzkoušet, co je v příští sezóně čeká.

Letos sezóna probíhá poněkud nezvykle. Nehrála se typická soutěž, ale O Pohár DHL a nebude ani klasické play-off s titulem, hrát se bude pouze "Superpohár DHL". Jak to vnímáte vy a hráči?

I když se změnil název základní části a hrálo se O Pohár DHL, tak to nemělo vliv na náš přístup k soutěži. Snažili jsme se co nejlépe připravit na soutěž a nic se nezměnilo na našem myšlení a snaze uspět. Také do předkola play off hráči i my trenéři vstupujeme s cílem postoupit do hlavní části play off o Superpohár DHL a dobře reprezentovat náš klub.

Jak hodnotíte to, že již několik juniorů letos dostalo šanci hrát v A týmu a Karel Klikorka dokonce úspěšně reprezentoval Mladou Boleslav na MS v hokeji juniorů?

To, že kluci dostávají šanci v A týmu, je velmi pozitivní a souvisí to i s filozofií klubu. Je dobře, že trenéři dávají šanci i prostor mladým hráčům, kteří tak mají možnost zjistit, na čem musí pracovat a v čem se zlepšit. Účast Karla na MS 20 je velkou odměnou pro něho samého za jeho snahu pracovat na sobě a posouvat se dál. Určitě mu k tomu hodně pomohlo, že letní i srpnovou přípravu absolvoval s A týmem a měl možnost za ně odehrát několik zápasů. Stejně tak pomohlo i jeho působení v Chance lize v Ústí nad Labem, kde dostával velký herní prostor. Je to velká motivace do další části sezóny i jeho další kariéry.

Jak to vypadá s dalšími staršími hráči, kteří nastupují za juniorku letos naposledy? Daří se pro ně najít uplatnění v seniorských týmech?

Jsem rád, že se nám jako klubu podařilo pro všechny hráče ročníku 2000 zajistit střídavé starty v mužské kategorii. Grim, Vladislav Houška a Procházka hrají v Chance lize a Dotter, Dudycha, Matěj Houška, Moravčík, Petržilka, Vasilev a Mežnar, který je dokonce rok narození 2001, mají možnost chodit hrát 2. ligu. Každá zkušenost s dospělým hokejem, může hráčům pomoc při přechodu v příští sezóně do této kategorie. A naopak mají možnost tyto zkušenosti předávat mladším hráčům a motivovat do tréninku k ještě většímu sebe rozvíjení.

Děkujeme za rozhovor.