BK MLADÁ BOLESLAV

Myslím, že jsme prostě byli lepší, říká po derby Adam Zbořil

2. 2. 2020
Autor: Michal Konvalina
M l. B o l. – Poslední derby základní části Bruslaři zvládli a rivala zpod Ještědu přehráli 4:1. Základním stavebním kamenem nedělního úspěchu byla pevná obrana a vydařená první třetina, kdy domácí odskočili do dvougólového vedení. První gól dával Adam Zbořil, který pro klubový web zhodnotil utkání, mluvil o své roli v týmu i o Lukáši Kašparovi, kterého Boleslav získala před koncem přestupového termínu.

„Chtěl jsem to poslat před bránu, kdyby tam třeba někdo byl. Odrazilo se to šťastně od brusle a spadlo to tam,“ popisoval domácí borec s číslem 18 svou trefu, po níž Bruslaři hned po dvaceti sekundách šli do vedení. „Myslím, že každý tým nakopne, když dá hned z prvního střídání gól,“ pochvaloval si Zbořil.

Byla to už jeho jedenáctá trefa v sezoně. Po svém letním příchodu ze Slovenska prožívá velmi vydařenou sezonu a z centra elitní formace řídí ofenzivu Bruslařů. „Byla to shoda náhod... V týmu byla nějaká zranění, tak mě trenéři poslali do takové pozice, v jaké teď jsem, a já se jim to snažím vracet,“ řekl Zbořil možná až příliš skromně ke svému progresu, který mu vynesl až místo v prvním útoku.

Základní část se pomalu chýlí ke konci. Teď přijde reprezentační pauza, po ní potom Bruslaři odehrají posledních devět kol. Podle Zbořila ale budou chtít hrát stále stejně. „Myslím, že do každého zápasu chodíme stejně. Chceme vyhrát, chceme dostat co nejméně gólů, nechceme být vylučovaní. Poslední čtvrtina bude na to, abychom se co nejlíp sehráli na play off,“ vyhlásil směrem k závěru dlouhodobé části extraligy.


Kompletní rozhovor si přehrajte níže: