BK MLADÁ BOLESLAV

O kapku lepší hokej: Na zápase s Plzní můžete pomoci i vy

14. 2. 2020
Autor: Klub
M l. B o l. – V rámci sobotního utkání s Plzní se i BK Mladá Boleslav připojuje k tomu, aby byl hokej o kapku lepší a podpoří tak společný projekt českého hokeje a Nadačního fondu Kapka naděje, který má za cíl pomoci dětských pacientům v boji s leukémií. Právě boj s poruchou krvetvorby reprezentuje oranžová barva, kterou budete moct spatřit na hokejkách hráčů, sociálních sítích nebo stužkách na klopách trenérů.

Do projektu se můžete svojí kapkou zapojit i vy. Ať už darováním krve, zapojením do registru dárců krvetvorných buněk nebo finančním příspěvkem či DMS zprávou. Oranžové stužky můžete v rámci utkání s Plzní kupovat u našich hostesek na stadionu nebo můžete prostě jen přispět do kasičky. Cena jedné stužky je 40 Kč.

Kromě osvěty dárcovství krve a kostní dřeně je smyslem projektu získat finanční prostředky. Vyjma již zmíněných kasiček na stadionech půjde zejména o aukci dresů hokejové reprezentace a hokejky kapitánů extraligových či prvoligových celků. Aukce proběhne v březnu na webu sportovniaukce.cz, o přesném termínu zahájení budeme včas informovat.

Již od roku 2000 pomáhá Nadační fond Kapka naděje zachraňovat dětské pacienty s poruchou krvetvorby, nádorovými onemocněními a ty, jejichž léčba vyžaduje transplantaci kostní dřeně. Cílem fondu je zlepšovat vybavenost českých nemocnic, přispět ke zlepšení psychické pohody léčených dětí i jejich rodičů. Výtěžek projektu O kapku lepší hokej půjde právě na podporu dětských pacientů s onkologickými onemocněními.

Slavnostní buly vhodí sedmnáctiletá Bára trpící leukémií

Ještě před samotným sobotním duelem se Bruslaři rozhodli udělat radost sedmnáctileté Báře, která vhodí symbolické slavnostní buly.

Dříve Bára chodila do školy a trávila čas s kamarády, jako každé dítě v jejím věku. Ale po pár hodinách se najednou dostala do Motola a diagnostikovali jí akutní lymfoblastickou leukémii. V březnu 2019 se tedy začala léčit v Motole. Má za sebou hlavní léčbu, která nebyla procházka růžovým sadem a stále bojovala po boku rodiny a kamarádů se všemi obtížemi, které nastaly.Teď je Bára v udržovací léčbě. Sice bojuje stále s neuropatií a dalšími obtížemi s nohami, ale může se pomalu vracet ve svých sedmnácti letech zpět do normálního života.