BK MLADÁ BOLESLAV

Druhé místo v tabulce je super, pochvaloval si po skalpu Plzně Radim Zohorna

15. 2. 2020
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté i podruhé po reprezentační přestávce porazili soupeře, který se nachází v extraligové tabulce blízko nich. Zápas o druhé místo Bruslaři zvládli a Plzeň porazili na domácím ledě 3:1. Vůbec poprvé se tak mladoboleslavští hráči posunuli na druhé místo v tabulce nejvyšší hokejové ligy v takové fázi soutěže. Po utkání se za duelem ohlédl útočník Radim Zohorna (0+1), který se do města automobilů vrátil poté, co hájil reprezentační barvy České republiky na Švédských hokejových hrách.

Radima Zohornu po vítězném utkání těšilo to, že se tým posunul na druhé místo v tabulce. "Je to super. Druhé místo je druhé místo, ale v té čtyřce, pětce je to všechno hodně namačkané, takže tam jednou prohrajete a můžete být pátí nebo čtvrtí. Musíme hrát tak, jak jsme hráli, i dál. A když to tak bude, můžeme skončit i druzí," dává si vysoké cíle třiadvacetiletý útočník.

Hráč národního týmu vidí základní kámen úspěchu nad Plzní zejména v tom, že Bruslaři soupeři hned od začátku nic moc nedovolili, dostali se také jako první do vedení. "My jsme na ně vlétli, mačkali jsme je, bruslili jsme a agresivní hrou jsme si pak vytvářeli šance, což byl recept na Plzeň," řekl před novináři Radim Zohorna.

Po utkání byl spokojený také hlavní trenér týmu Pavel Patera, podle kterého je nyní udržení mezi vedoucími šesti týmy extraligy hlavní cíl. "Ještě je tam šest nebo sedm kol. Chceme vyhrát každý zápas, uvidíme, kam nás to posune. Myslím si, že nějaký cíl, ta šestka, by tam měl být. Teď už by měly být vysoké cíle, samozřejmě, s jídlem roste chuť. Chystáme se na nový zápas, budeme ho chtít zvládnout a uvidíme, kam nás to dokopne po 52. kole," řekl na tiskové konferenci boleslavský trenér.

Kompletní videorozhovor s Radimem Zohornou můžete zhlédnout na našem YouTube kanále: