BK MLADÁ BOLESLAV

David Šťastný: Gólman nic neviděl, tak jsem vystřelil a naštěstí to tam padlo

23. 2. 2020
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Mladá Boleslav mohla Hradec Králové porazit za tři body, mimo jiné díky druhé brance útočníka Davida Šťastného (1+1), který poslal Bruslařský klub do vedení před koncem druhé třetiny. Středočeši ale krátce před závěrem základní hrací doby inkasovali. Jelikož nerozhodlo prodloužení, následovaly samostatné nájezdy. V nich se hokejistům z města automobilů dařilo a díky dvěma proměněným penaltám si připsali dvougólové vítězství. Pozitiva, ale také negativa nedělního duelu shrnul před klubovou kamerou právě David Šťastný.

David Šťastný po utkání prohlásil, že je s výhrou spokojen. Mrzelo ho ale, že Bruslaři nezískali tři body. "Vyhrálo se, což je dobře. Určitě je to nakonec dobré, body ale mohly být samozřejmě tři. To už se někdy stává, ale jsme samozřejmě rádi i za dva body," řekl před kamerou útočník, který přesně za měsíc oslaví sedmadvacáté narozeniny.

Boleslavští už ve druhé minutě zápasu prohrávali a museli se vyrovnávat s hradeckým náskokem. "Do zápasu jsme určitě nevstoupili tak, jak bychom chtěli. Od toho se to odvíjelo, že vstřelili první gól," mrzelo Davida Šťastného. "Určitě to měli dobře pokryté, ty předbrankové prostory. A těžko se tam do toho dostávalo, takže góly padly od modré, byli tam hráči na brankovišti, takže super," naznačuje boleslavský útočník to, že prvním dvěma boleslavským brankám předcházelo kvalitní stínění hradeckému gólmanovi.

Kompletní videorozhovor se střelcem druhého gólu Bruslařů můžete zhlédnout prostřednictvím klubového YouTube kanálu. David Šťastný ve videu mimo jiné hovoří o další nájezdové výhře, ale také o (ne)proměňování přesilových her.