BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští si soustředění v Jánských Lázních chválí. Jsou tu ideální podmínky, hlásí Leo Gudas

11. 6. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Už od neděle pobývají hokejisté BK Mladá Boleslav na soustředění v Jánských Lázních. Do úterý Středočeši stihli absolvovat pět tréninkových jednotek. “Ze začátku to je pro hráče určitě docela náraz. První den to sice bylo ještě v pohodě, ale v pondělí už byli docela slušně unavení,“ soudí asistent hlavního trenéra Leo Gudas (na snímku).

Mladoboleslavští v Jánských Lázních využívají především kol. “Většina tréninků se odehrává na kolech. Jezdíme etapy s různými sprinty do kopců. Kombinujeme to však silovou přípravou v tělocvičně a hráči také hodně regenerují,“ prozradil asistent Petra Kaňkovského hlavní náplň tréninků.

“Kromě kol už jde vlastně jen o posilování nohou vlastní vahou,“ dodal Leo Gudas. “A brankáři mají občas speciální hry,“ upřesnil.

Důvod k radosti mají trenéři díky prostředí v Jánských Lázních, kde našli ideální podmínky pro trénování: “Je tu nádherné počasí. Teď (úterý, 14 hodin – pozn. red.) svítí sluníčko, obloha bez mráčků, odhadem tak 23 stupňů. Výborné je to také v našem hotelu Omnia. Je tu i regenerace, takže absolutně ideální podnebí a podmínky pro nás.“

Vážnější starosti nepřidělává realizačnímu týmu ani zdraví hráčů. “Jde jen o minimální problémy,“ uvedl Leo Gudas.

“Soustředění je vždy o tom, že můžeme být pohromadě pět dní v kuse, 24 hodin denně a hráči se tak věnují jen sportu. Za letní přípravu se udělá největší kus práce,“ vyzdvihl hlavní výhodu soustředění.

Hráči se vrátí z Jánských Lázní v pátek po poledni.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav