BK MLADÁ BOLESLAV

Byl to těžký zápas. Dvou bodů si vážíme, říká Marek Hrbas

28. 2. 2020
Autor: Vojtěch Drbohlav, Zdena Bobková
O s t r a v a - Obránce Marek Hrbas (na snímku) byl důležitou postavou zápasu Bruslařského klubu s Vítkovicemi. Ze všech mladoboleslavských hráčů strávil na ledě nejvíc času, konkrétně 24 minut a 22 sekund. Po utkání ho sice mrzelo, že Boleslavští nevstřelili v první třetině, kdy měli spoustu šancí, nějaké góly, přiznal ale, že proti týmům, které hrají o udržení se hraje těžko. S dvoubodovým ziskem je tak Hrbas spokojený.

Jak se zpětně na zápas v Ostravě díváte? Byl hodně vyrovnaný?

Bylo to vyrovnané, myslím ale, že v první třetině jsme soupeři měli odskočit na víc gólů. Teda, na víc gólů...on žádný nepadl (smích). Ale aspoň tři, čtyři góly jsme v té první třetině mohli dát. Gólman jim výborně zachytal. Ve druhé třetině byli lepší oni, tam jsme měli horší pasáže. Ve třetí třetině už to bylo spíš o obraně. Určitě si těch dvou bodů vážíme, protože tady ti kluci, co tady hrají, hrají o všechno. Takové zápasy jsou nejtěžší.

Už jste to trochu zmínil, ale přesto. Tušil jste už před zápasem, že vás bude čekat natolik urputný duel?

Ano, určitě jsme to čekali. V úterý potom jedeme do Kladna, to bude to samé, pokud se tedy do té doby nerozhodne. Oni hráli poslední zápasy dobře, měli výsledky a poráželi silné týmy. Zápasy, v nichž jeden z těchto dvou týmů hraje o všechno, jsou ty nejtěžší.

Byl pro váš tým dobře chytající Miroslav Svoboda velký problém?

Gólman jim zachytal výborně. S nějakými zákroky měl i štěstí, ale tomu štěstí šel určitě naproti. Říkám, kdyby jim tak nezachytal a my jsme byli lepší v zakončení, dali bychom nějaké góly v první třetině, kdy jsme měli fakt hodně šancí.

Z posledních pěti zápasů jste hned třikrát hráli nájezdy a vyhráli. Zlomili jste tu dosavadní nájezdovou smůlu, kterou jste měli. S nájezdy tedy panuje spokojenost?

Od poslední doby, co jsme spolu mluvili, je to už o dost lepší bilance (smích). Nájezdy trénujeme pořád, teď jsme tam nasadili i beky (úsměv) a pomáhá to.

V neděli vás čeká domácí zápas s Karlovými Vary. Co od něj čekáte?

Je to bruslivý tým, který má hodně mladých hráčů. Mají to postavené stejně jako my hodně na bruslení, takže to určitě bude těžké utkání. S nimi snad nebyl žádný jednoduchý zápas dosud. Čekám to urputné, výhoda ale je, že hrajeme doma. Myslím, že když se zlepšíme v zakončení a nastoupíme do zápasu podobně jako v Ostravě, mohli bychom vyhrát.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav