BK MLADÁ BOLESLAV

Rozhodně se nenudíme, zní z mladoboleslavské kabiny se smíchem

12. 6. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Hokejisté Bruslařského klubu opravdu nezahálí. Mají za sebou už téměř měsíc letní přípravy, během níž už stihli odehrát několik florbalových či tenisových utkání, prověřit přesnost například v basketbale, tvrdost v boxu nebo naběhat desítky kilometrů, či pořádně se zapotit v posilovně. A aby toho nebylo málo, nasadili v těchto dnech také cyklistickou helmu a brázdí kopce nedaleko českých hranic v Jánských Lázních.

Jak už to tak bývá, než se začne dělat praktikovat “naostro“ a v praxi, musí se k tomu nejprve sehnat potřebný “materiál“. Pojďme si tedy stručně shrnout, co mladoboleslavské hokejisty potkalo, případně co je ještě čeká a nemine.

Ještě před začátkem přípravy (případně poté už v jejím průběhu) přibylo do týmu hned sedm hráčů. A pokud se náhodou nachomítnete k nějakému tréninku hokejistů, rozhodně se nemusíte bát, že by nezapadli do party. “Jsou tu fajn kluci,“ prohlásil s úsměvem Roman Tomas, osmadvacetiletý útočník, který k nám dorazil z Třince.

Podobný názor mají i hráči, kteří už v Mladé Boleslavi nějaký ten pátek jsou.“Letní příprava není všeobecně nic oblíbeného,“ připustil kapitán Richard Král, ale vzápětí dodal: „Pochopitelně je to ale jako všude jinde – když máte kolem sebe prima lidi, jde to snáz.“

Od 19. května, kdy mladoboleslavským hokejistům začala letní příprava, neuběhl ještě ani měsíc, triček už bylo ovšem propoceno nepočítaně.

K tomu všemu navíc hokejisté ještě od 7. června přidali cyklistiku. V Jánských Lázních totiž sjíždějí na kolech to, co v zimě pokořovali na běžkách. Trénují prakticky celé dopoledne, kdy se snaží využít toho, že ještě není takové horko, a poté od půl čtvrté odpoledne. “Občas je to fuška,“ přiznávají upřímně.

První část letní přípravy, ta “nejsušší“, končí hokejistům 5. července. Mají tedy zhruba měsíc za sebou a necelý před sebou. Poté nastupují na dvoutýdenní dovolenou. Následovat bude už ta o něco lepší fáze – tělocvična, kopce a hřiště se konečně částečně promění také v ledovou plochu. První přípravný zápas čeká na Středočechy ve čtvrtek 24. července v Havlíčkově Brodě. Soupeřem však nebude tamější domácí mančaft, se kterým se Mladoboleslavští střetli v prvním kole play-off, ale návštěva z Ruska - Spartak Moskva.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav