BK MLADÁ BOLESLAV

Kladno hrálo jednoduše, prali to tam od modré, říká Lukáš Kašpar

3. 3. 2020
Autor: Vojtěch Drbohlav
K l a d n o – Dvougólový Lukáš Kašpar (na snímku) dal Bruslařům svými trefami naději na bodový zisk. Mladá Boleslav sice v největším městě Středočeského kraje vedla a dlouho držela remízový stav, ve třetí třetině však rozhodl hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr. Boleslavští tedy odjeli z Kladna s prázdnou, což hráče viditelně mrzelo. Lukáš Kašpar v rozhovoru odmítá, že by nebylo o co hrát. Bruslaři podle něj chtějí skončit v tabulce co možná nejvýš a vybudovat si tak co nejlepší pozici pro play-off.

Lukáši, po třech zápasech, kdy jste nebodoval, jste se v Kladně hned dvakrát prosadil. Ve vašem novém angažmá držíte v průměru jeden kanadský bod na zápas, jste s tím spokojený?

Mně se hraje dobře už delší dobu. S klukama to jde trochu jednodušeji. Už jsem to říkal - oni jsou brusliví. A samozřejmě jsem rád, že se mi daří. Bohužel jsme v Kladně ztratili ti ty tři body, které jsme samozřejmě chtěli brát.

Měl pro vás ten zápas s Kladnem nějaký speciální náboj? Jste odchovancem Litvínova, takže je nejspíš ve vašem zájmu, aby se udržel, navíc jste proti němu ani nechtěl v tom posledním vzájemném zápase hrát. Prožíval jste to tedy i po této linii?

Taky. Abych řekl pravdu, chtěl jsem vyhrát. Tabulka je za tím Libercem dost napěchovaná, svádí se tam souboj o druhé místo. A taky jsem chtěl vyhrát z toho důvodu, že Litvínov je s nimi v tom namočený.

Kladno vás přestřílelo, bylo dost aktivní, nakonec vás porazilo. V čem hledáte příčiny toho, že jste Rytíře neporazili?

Oni využívají to malé hřiště. Hrají to jednoduše, perou to tam od modré. Z toho dali, pokud se nepletu, dva góly.

Byl to velký nezvyk hrát na tom malém hřišti? Je totiž skutečně nejmenší v celé extralize...

Je to samozřejmě rozdíl. Ten hokej tady musí být rychlejší. Jestliže sem přijede tým, který bude hrát na puku a držet si to, protože většinou má čas, tak tady se to maže. Všichni jsou blíž a je to prostě rychlejší.

Bylo znát, že jde Kladnu "o život"?

Ten začátek bych právě svedl trochu na to hřiště. Pro nás je to těžké. Spousta kluků možná ani nehrála na malém hřišti nebo strašně málo, takže ta první třetina byla hlavně o tom zvyknout si na to. A máte pravdu, Kladno v ní bylo lepší a využívalo toho. Od té druhé třetiny se to myslím vyrovnalo. Abych řekl pravdu, čekal jsem od Kladna větší tlak.

Druzí už být po odehrání 51. kola nemůžete. Co zůstává vaším přáním?

Začínat doma. Eventuálně začínat doma i v semifinále, když se dostaneme do další série. Když se tam podíváte, nedá se vybírat. My chceme prostě nejlepší v základní části a bohužel nám proti Kladnu tři body utekly. Ještě je tu ale pátek, dáme do toho všechno

Děkujeme za rozhovor.