BK MLADÁ BOLESLAV

Poslední zápas v základní části jsme si chtěli užít, říká Pavol Skalický

6. 3. 2020
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Bruslařům poslední utkání základní části vyšlo. Poprvé v sezóně porazili neoblíbeného soupeře ze Zlína, Justin Peters navíc udržel druhé čisté konto v boleslavském dresu. Útočník Pavol Skalický (na snímku) vstřelil již osmnáctý gól v této sezóně a zaokrouhlil počet svých kanadských bodů na 45. V rozhovoru byl však, jak je u něj zvykem, skromný a vyzdvihoval zejména týmové zásluhy na historicky nejlepší základní části Mladé Boleslavi v Tipsport extralize.

Pavol Skalický řekl, že si Bruslaři chtěli poslední zápas v základní části užít. A to se jim povedlo. Na soupeře domácí vlétli a zasypali jej sprchou střel. Jen za prvních třetinu jich na brankáře Libora Kašíka šlo 17. "Chtěli jsme si poslední zápas užít a užili jsme si ho, to je hlavní, zvítězili jsme, to je ještě lepší. Teď se musíme připravit na play-off," řekl slovenský útočník.

Mladou Boleslav nyní čeká několikadenní zápasová přestávka, následně začnou Bruslaři čtvrtfinále play-off na domácím ledě proti Plzni. Se Západočechy Boleslavští v základní části sehráli čtyři zápasy, ve třech z nich zvítězili. "Hraje podobný hokej jako my, agresivní, dohrávají a podobně. Musíme se na ně připravit, bude to úplně nová soutěž, ve které se začíná od nuly. Takže se musíme připravit a začít seriózně. Hraje se na čtyři vítězné zápasy, bude to náročné. Musíme si to hlavně užívat, hrát za tým a jedině tak to můžeme zvládnout," okomentoval soupeře Bruslařů Pavol Skalický.

Kompletní videorozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím klubového YouTube kanálu: