BK MLADÁ BOLESLAV

Přinese Boleslavi hotel Omnia znovu štěstí?

17. 6. 2008
Autor: Tisková zpráva - Radek Šenk, Michal Miškovský
J á n s k é L á z n ě - Týdenní pobyt v Janských Lázních absolvovali extraligoví hokejisté BK Mladá Boleslav v rámci kondiční přípravy na svou premiérovou sezónu v O2 Extralize. “Našli jsme v komplexu Omnia hotelu ideální prostředí pro přípravu, které se nám již jednou osvědčilo před letošní vítěznou baráží. Doufám proto, že budeme stejně úspěšní,“ řekl k výběru prostředí sportovní ředitel Bruslařského klubu Jaromír Šindel.

Hráči absolvovali několik tréninkových jednotek denně, a to především na kole či v tělocvičně. V průměru absolvovali 50 – 60 km v krkonošských kopcích, v sedle strávili 4,5 hodiny. Příprava tak byla zaměřena zejména na získání potřebného objemu tréninkových dávek a kapacity, často se v rámci jednotlivých etap jezdili krátké sprinty do vrchu. Nově formovaný širší kádr čítající přes 30 hráčů měl k dispozici rovněž kvalitní regeneraci. Ve velké permanenci proto byli odpoledne zejména maséři týmu.

Letní přípravná fáze nebývá mezi hokejisty všeobecně příliš oblíbená, všichni se těší na led. “Ze začátku to je pro hráče určitě docela náraz. První den to sice bylo ještě v pohodě, ale v pondělí už byli docela slušně unavení. Pořád je to ale lepší než běhání, hráči dávky na kole přijímají mnohem lépe,“ řekl již dříve asistent hlavního trenéra Leo Gudas.

Nejtěžší etapu absolvovali hokejisté v samotném závěru soustředění. Byla jí etapa na Výrovku se závěrečným šestikilometrovým stoupáním. “To už bylo především o vůli neslézt z kola, psychice a morálce. Odměna však byla sladká a i tento kopec jsme zdárně zdolali,“ řekl s šibalským úsměvem sportovní ředitel Jaromír Šindel.

Největším strašákem suché přípravy je pro většinu manažerů riziko zranění. V horských terénech na kolech to nebývá nic neobvyklého. „Naštěstí trpěla jen kola, zničili jsme pár ráfků a prodřeli několik duší a plášťů, to bylo ale bohudíky vše. Celý týden jsme měli příjemné počasí, až na pátek, kdy nahoře mrholilo. Celkově jsme velmi spokojeni. Personál se k nám po celý pobyt choval velmi vstřícně, za což bych mu rád jménem našeho klubu touto cestou poděkoval,“ uzavřel Jaromír Šindel.

Hráči se vrátili zpět do Mladé Boleslavi, kde budou další tři týdny pracovat na získání fyzické kondice pro nadcházející sezónu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav