BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští gameři si poradili s Plzní a míří do semifinále

18. 4. 2020
Autor: Adéla Kvapilová, Zdena Bobková
M l. B o l. – Sobota 18. dubna 2020 se nesla ve znamení virtuálního hokeje, konkrétně historicky prvních zápasů play-off Esport hokejové ligy. Proti boleslavské dvojici Jindřich “Jifi23“ Fencl a Radek “Kumbik“ Kumbera stáli plzeňští gameři Pavel "Pikej" Kail a Dominik "CzechDomin" Humpál. Týmy mezi sebou odehrály celkem čtyři utkání, ve kterých nakonec zvítězili borci Bruslařů a míří tak do semifinále. Kdo bude jejich sokem se dozví následující víkend.

Systém nadstavbové části se oproti té základní poněkud liší. Hraje se na tři vítězné zápasy formou tenisového „Davis Cupu“. Což znamená, že vyhrává tým, který jako první získá tři výhry. Pokud stav skončí 3:0 nebo 3:1, zbylé zápasy se už nedohrávají. „Byl jsem stejně nervózní jako při základní části, ale pravda je taková, že hrát s rouškou je zajímavé. Obzvlášť když třeba prohráváte a špatně se dýchá. (smích) Každopádně je to neskutečný zážitek a lepší zpracování, než v základní časti,“ říká "Kumbik".

Do závěrečných bojů Bruslaři zasáhli z prvního místa. Soupeřem se jim stala plzeňská dvojice, která se v základní části umístila na osmém místě, tudíž posledním postupovém. “Jifi23“ se vyjádřil následovně: „Kluky už trochu známe, tak jsme věděli, co nás čeká a podle toho jsme se na to připravovali.“

V prvním utkání čtvrtfinálové série proti sobě nastoupili Jindřich “Jifi23“ Fencl a Pavel "Pikej" Kail. Na úvodní branku se čekalo až do třetího dějství, ve kterém se prosadil hráč Bruslařů. Díky skvělé úspěšnosti na vhazování do konce zápasu přidal ještě dvě branky, čímž Mladá Boleslav slavila první výhru v sérii. „Možná trochu ze začátku nervozita byla, ale ta opadla po prvním gólu,“ svěřil se po konci série Jindřich Fencl.

Druhý duel proti sobě odehráli Radek “Kumbik“ Kumbera a Dominik "CzechDomin" Humpál. Do zápasu rychleji vletěl gamer Bruslařů, jenž po dvou minutách přidal první branku. V průběhu počáteční části se mu ještě podařilo skóre navýšit. Avšak v prvních minutách druhé třetiny se prosadil i “Pikej“ a v polovině duelu už byl stav opět vyrovnaný. Ve třetí dvacetiminutovce dokonce plzeňský hráč otočil stav na svoji stranu a vedl 4:2. “Kumbik“ necelých pět minut před koncem základní hrací doby snížil na 3:4 a v následné přesilové hře vyrovnal. Utkání se za stavu 4:4 přeneslo do prodloužení, ve kterém první střelou “Kumbik“ pečetil výhru Bruslařů i v tomto zápase.

Třetí souboj už mohl Mladou Boleslav poslat do semifinále. Toto střetnutí bylo jiné v tom, že proti sobě stáli všichni čtyři borci. „Je to takové zpestření ligy, ale můj názor je takový, že by to měl být rozhodující zápas, kdyby série byla 2:2,“ vyjádřil se ke hře dva na dva Radek Kumbera.

První gól vsítili svěřenci Mladé Boleslavi, avšak skóre se během třetiny změnilo a gólem do šatny přetočilo na stranu Plzně – 1:2. Přibližně v polovině souboje se podařilo boleslavské dvojici opět skórovat. Ovšem plzeňští svěřenci udeřili po třetí v tomto duelu a vzali si na chvíli své vedení zpět. Do konce druhé části se podařilo Bruslařům ještě srovnat na 3:3. Během poslední dvacetiminutovky padl pouze jeden gól, a to do sítě Mladé Boleslavi, a tak se přikročilo ke čtvrtému duelu série.

"Myslím, že nám chybělo to pověstné české štěstíčko, které bylo na straně Plzně. Je to jiné v přepínání hráčů, občas si hra dělá, co chce,“ dodává s úsměvem “Jifi23“, který rozhodl sérii v posledním odehraném střetnutí.

Do čtvrtého zápasu vyšel vstup opět lépe hráčům v zeleném. Po úvodní třetině vedl “Jifi23“ 1:0 a na počátku druhé zvyšoval už na 2:0. Avšak plzeňský “CzechDomin“ dokázal bleskově odpovědět a ihned po buly snížil a následně stav dorovnal – 2:2. Svěřenec Bruslařů šel necelých pět minut před koncem prostřední části opět do vedení. Na druhé straně se podařilo plzeňskému borci dvěma slepenými góly šest vteřin před sirénou skóre přetočit ve svůj prospěch. Dramatické třetí dějství se už pomalu chýlilo ke konci. Za stavu 4:3 z pohledu Indiánů to vypadalo, že bude slavit plzeňská Škodovka a sérii rozhodne pátý zápas. Ale 22 vteřin před sirénou přišel blesk z čistého nebe a “Jifi23“ vsítil branku – 4:4. Drama vyvrcholilo v prodloužení, ve kterém boleslavský gamer potrestal nekázeň Plzně a využil početní převahu. Duel skončil 5:4 pro Mladou Boleslav, která tak může slavit postup do semifinále EHL po vítězství v sérii 3:1. „Už jsem si říkal, že to bude muset zachraňovat Radek, ale nesložil jsem zbraně a bojoval jsem až do konce,“ přiznává boleslavský hráč.

„“CzechDomin“ je pro mě jeden z nejlepších Čechů. Jsem nesmírně pyšný, že to Jindra zvládnul a potvrdil, že to na něj umí,“ hodnotí výkon spoluhráče “Kumbik“.

Kdo bude soupeřem pro semifinále? Brněnská Kometa nebo liberečtí Bílí Tygři? K rozzuzlení dojde již příští týden. „Oba týmy mají relativně kvalitní dvojky, ale mají i velice silné jedničky. Liberec má nejlepšího Čecha v týmu, Brno zase toho druhého. Myslím si, že je to vybírat jako jestli chcete kašel nebo rýmu,“ usmívá se "Kumbik". „Oba celky jsou velice kvalitní, jedničky těchto týmů patří mezi českou elitu,“ souhlasí Jindřich s Radkem. „Přál bych si Liberec, ať je to souboj šelem - lvi proti tygrům,“ dodává na závěr Jindra.



Zobrazit příspěvek na Instagramu
Dámy a pánové, po výhře 3:1 na zápasy nad Plzní postupuje BK Mladá Boleslav v zastoupení @jindrichfencl a @kumbajs do semifinále play-off EHL! GRATULUJEME! 👏👏 #bkboleslav #jedentymjedencil #ehl #playstation #zanechamestopu #playoffs
Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav),