BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav zahájila letní přípravu

2. 5. 2007
Autor: Petr Pavel
Pro hokejisty prvoligového BK Mladá Boleslav začala v úterý 2. května letní příprava. Trenérům Janu Votrubovi a Leo Gudasovi se na první trénink hlásila řada nových hráčů. Jak už bylo dříve avizováno, klub jedná o ukončení smlouvy s brankářem Martinem Altrichterem. Boleslavští nepočítají ani s Martinem Ťupou, Pavlem Zdráhalem, Martinem Paroulkem a Petrem Lipinou. Naopak do přípravy se zapojují například hráči působící v Ústí nad Labem – Tomáš Kolafa a Marek Ivan.

„Proběhla velká výměna s jihlavskou Duklou,“ prozradil sportovní ředitel BK Mladá Boleslav JAROMÍR ŠINDEL a přidal další podrobnosti: „Z Vysočiny přišli Jonáš Fiedler, Petr Vlk a Anatolij Protasenja. Opačným směrem zamířili bratři Lukáš a Martin Krupkové. Spolu s nimi také Petr Štrach hrající uplynulou sezonu v druholigových Benátkách nad Jizerou.“

Součástí trejdu je také odchod Mariana Moravy, který byl doposud boleslavským hráčem, do Brna. To ale nejsou jediné změny v kádru Středočechů. „Z Ústí nad Labem přišel dále obránce Tomáš Kolafa, ze Slovanu Bratislava další z beků Jozef Wagenhoffer. Pokud jde o útok, posílili jsme především v případě silových hráčů. To se týká již zmíněného Jonáše Fiedlera, dále Lukáše Havlíčka, hrajícího naposledy juniorskou extraligu v Opavě a Lukáše Handlovského z Třebíče. Na druhou stranu do Třebíče míří Michal Oliverius hrající nyní v Mostě. Výrazným bojovníkem, který posílí naše řady do dalších bojů, je ústecký Marek Ivan,“ upřesňuje Jaromír Šindel.

S klubem se ovšem rozloučí dlouholetá opora Jiří Kadlec. „Zvažovali jsme, jestli Jirkovi nějakým způsobem umožníme odchod. V koncepci, kterou jsme stanovili, jsme se rozloučili se staršími hráči. Každopádně o Jirku je zájem, proto mu umožníme odchod do klubu, který si sám zvolí. To je naše dohoda. Očekáváme, že v nejbližší době bude v této otázce jasno,“ dodává Jaromír Šindel.

A na závěr pro fanoušky důležitá informace. Právě s Jiřím Kadlecem se chce vedení BK Mladá Boleslav důstojně rozloučit a poděkovat mu za vše, co pro klub během svého angažmá udělal. Pokud by přestoupil do druholigového týmu, stalo by se tak zřejmě před prvním mistrovským utkáním nové prvoligové sezony. Pokud by Jiří Kadlec odešel do prvoligového týmu, uskutečnil by se slavnostní akt před zápasem s jeho novým celkem.