BK MLADÁ BOLESLAV

Dorost zná podobu příští sezóny. Nově bude působit ve skupině Západ

13. 6. 2020
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští dorostenci už vědí, jakou podobu bude v nadcházejícím ročníku mít ELIOD Extraliga dorostu, v níž působí. Na Bruslaře čeká jedna zásadní změna. Nově nebudou působit ve skupině Střed, na což byli v posledních letech zvyklí, ale budou hrát ve skupině Západ, kam byl kromě Boleslavi zařazen rovněž nedaleký Liberec. V příští sezóně sestoupí ze soutěže hned šest týmů, v nadstavbě se bude méně cestovat.

V základní části čeká Bruslaře 18 zápasů. Na úvod soutěže se představí ve čtvrtek 17. září na domácím ledě, kde přivítají Pracovní zálohy Kladno. O dva dny později se Boleslavští vydají na led Litvínova. S každým z týmů se potkají v základní části dvakrát.

Jak už bylo zmíněno, Bruslaři budou nově působit v západní skupině ELIOD Extraligy dorostu, což v praxi znamená, že se nebudou potkávat například s pražskými týmy (až na Hvězdu Praha) nebo s Českými Budějovicemi či Havlíčkovým Brodem. I nadále bude platit, že se Mladoboleslavští budou potkávat s rivalem z Liberce, nově je ale čeká cestování na západ Čech – například do Karlových Varů, Plzně či Třemošné nebo do Chomutova.

"Myslím si, že se samotným zařazením do skupiny Západ žádný problém nemáme, ale nelíbí se nám, že v sezóně, kdy by mělo dorosteneckou extraligu opustit šest týmů, se v průběhu sezóny nedostaneme do přímé konkurence s týmy z ostatních skupin," poznamenal k novinkám v dorostenecké extralize trenér Bruslařů David Vrbata.

"Určitě bychom jako klub neměli problém s cestováním a po zkušenostech z loňské sezóny si myslím, že by to klukům nezasahovalo ani do školních povinností, jak to bylo některými týmy prezentováno," přibližuje někdejší útočník A týmu Bruslařů pohled mladoboleslavského realizačního týmu. Dodává, že v sezóně společně se svými kolegy udělají vše pro to, aby se dorost umístil na co nejlepší příčce a podařilo se rovněž hráče rozvíjet pro juniorskou kategorii.

Týmy, které se umístí v základní skupině do čtvrtého místa, postoupí do nadstavby, z níž budou mít jisté play off. Do nadstavby si však body ze základní části nepřenesou a budou hrát o nové. Pozitivní zprávou je, že nebude omezen počet mladších hráčů, kteří mohou nastoupit do zápasu za dorost.

Skupiny o pořadí v play off a o udržení odstartují ve čtvrtek 3. prosince, play off přijde na řadu ve středu 17. března příštího roku. Závěrečný turnaj je předběžně na programu od čtvrtka 1. do soboty 3. dubna 2021, kdy poznáme nového mistra.

Skupina Západ: Karlovy Vary, Plzeň, Třemošná, Litvínov, Chomutov, Rytíři Kladno, PZ Kladno, Hvězda Praha, Liberec, Mladá Boleslav

Rozpis zápasů základní části naleznete zde.