BK MLADÁ BOLESLAV

Tvrdá práce přináší ovoce, Bruslaři pokračují v letní přípravě

16. 6. 2020
Autor: Vojtěch Tůma
M l. B o l. – Nový ročník Tipsport extraligy sice, doufejme, odstartuje až za čtyři měsíce, mladoboleslavští hokejisté jsou ale už nyní v plném tréninkovém zápřahu. První část letní přípravy Bruslařů se pomalu chýlí ke konci, hráči mají před sebou ještě dva a půl týdne tvrdé práce. Od šestého července následuje zasloužené volno a na led by se svěřenci trenérů Rulíka a Patery měli dostat sedmadvacátého července. Podívejte se na další várku fotografií.

Vzhledem ke stále se lepšící situaci v České republice postupně dochází k rozvolňování všemožných opatření. Život se pomalu vrací k běžným pořádkům, což v rámci přípravy na nadcházející extraligový ročník pociťují i sami hráči. Trénujeme v naprosto normálním režimu a bez jakýchkoliv omezení. Stejně jako loni zůstáváme rozdělení na dvě skupiny," říká kondiční trenér Ondřej Ježek.

Bruslaři mají přípravu rozdělenou na dvoutýdenní bloky. Aktuálně se zaměřují na nabrání relativní, jinak řečeno hrubé síly. Kluci doposud pracovali s těžšími váhami, teď přejdeme na lehčí. Příští týden zahájíme poslední blok, ve kterém se zaměříme na explosivní sílu. Čekají nás různá cvičení s medicinbalem, sprinty a rychlé starty. Tréninky budou kratší, ale zároveň intenzivnější," nastiňuje program Ježek.

Letní příprava bývá často označována za povinné zlo. Hokejisté si musí sáhnout na dno a den co den poctivě makat, ale kondiční trenér Mladé Boleslavi si uvědomuje, že občas je třeba trochu zvolnit: V pondělí a v úterý absolvujeme intenzivní tréninky, ale ve středu se spíše věnujeme regeneraci. Kluci chodí na florbal, minulou středu jsme si dali pauzu. Ve čtvrtek a v pátek pokračujeme v náročném programu a o víkendu máme volno."