BK MLADÁ BOLESLAV

Juniorskou soutěž čeká zúžení. Bruslaři začnou v Kladně

20. 6. 2020
Autor: Adéla Kvapilová
Ml. B o l. – Juniorská liga akademií, soutěž, jejíž působení v uplynulé sezóně bylo pozastaveno, zná svou podobu pro nadcházející ročník. Na konci této sezóny se počet týmů výrazně sníží. Jak bude liga probíhat a co čeká boleslavské juniory, se dozvíte v článku.

Jednou z hlavních novinek pro nejstarší boleslavské mládežníky je změna trenéra. Několikaleté působení Jana Křivohlávka u juniorů končí. Na jeho místě ho vystřídá Petr Haken, který není v Mladé Boleslavi žádným nováčkem. Uplynulý ročník strávil u boleslavských dorostenců.

Po zveřejnění informací u dorostenecké soutěže zná svou formu pro sezónu 2020/2021 i Juniorská liga akademií. Celkem se soutěže zúčastní 20 klubů – 19 českých a rakouský Salcburk. V tomto ročníku se ale chystá zúžení. Přímý sestup čeká na nejhorší českou trojici účastníků, pokud na posledních příčkách bude figurovat i tým ze Salcburku, sestup ho taktéž nemine.

Oproti dorostenecké ELIOD extralize je začátek soutěže naplánován o něco dříve. Úvodní souboje vypuknou v pátek 4. září 2020. První část se odehraje za pomocí formátu každý s každým doma a venku, což znamená 38 kol. Zápasy padají na pátky a soboty a jsou uzpůsobeny tak, aby týmy nemusely tolik cestovat. Tato pasáž by podle plánu měla trvat do 30. ledna 2021, kdy padne závěrečné buly duelů základní části.

Pouze dvanáctka nejlepších nahlédne do nadstavbové části, která bude podle umístění rozdělena do tří segmentů A, B a C (ve skupině A se utkají 1., 6. 7. a 12. tým, ve skupině B 2., 5., 8. a 11. tým a ve skupině C 3., 4., 9. a 10. tým). Celky umístěné na prvních dvou příčkách v každé skupině postoupí do play-off. Osmičku týmů doplní dvě nejlepší družstva ze všech skupin umístěna na třetí pozici. Nadstavba by měla odstartovat 4. února, závěrečné boje 23. března a finále na počátku dubna příštího roku.

Zbylé celky, které se neprobojují do nadstavby, budou čelit soubojům o sestup, do nichž se přenesou body získané během úvodní části. Na tři nejhorší pak číhá strašák v podobě opuštění ligy.

Bruslaři budou bojovat o co nejlepší umístění proti týmům:

HC Energie Karlovy Vary, AZ Heimstaden Havířov, HC Škoda Plzeň, HC Oceláři Třinec, Piráti Chomutov, HC Olomouc, HC Litvínov, HC VÍTKOVICE RIDERA, HC Motor České Budějovice, HC Kometa Brno, EC Red Bull Salcburk, PSG Berani Zlín, HC Dukla Jihlava, Mountfield HK, HC Slavia Praha, HC Dynamo Pardubice, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Rytíři Kladno

V první duelu se mladí Bruslaři představí na Kladně, den poté je vyzve pražská Sparta. Na domácí zápas si fanoušci i hokejisté budou muset počkat až do pátého kola, tedy na pátek 18. září, kdy se ve ŠKOENERGO Aréně střetnou s výběrem týmu HC Dynamo Pardubice.

Kompletní rozpis zápasů příští sezóny naleznete zde.