BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři si poprvé zatrénovali na ledě, připravují se na letní pohár

27. 7. 2020
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté poprvé od března vyjeli na led. V rámci více než hodinového tréninku se tak v pondělí dopoledne začali sehrávat na novou sezónu a také na letní pohár, do něhož by měli vstoupit prvním zápasem, který odehrají na domácím ledě už v úterý proti Karlovým Varům.

Jen několik minut po desáté hodině se začal led ŠKOENERGO arény plnit. K přichystaným pukům přibylo více než 20 hokejistů, přičemž tři z nich byli brankáři. Po úvodní fázi tréninku se hráči rozdělili do dvou základních družstev, a to podle dresů na bílé a zelené mužstvo.

Trénink proběhl za přísných hygienických opatření a trval zhruba hodinu. "První trénink je vždycky o tom, že si hráči vyzkoušejí výzbroj, není to úplně na maximum, aby se nikomu nic nestalo. Je to spíš takové zapracování a myslím si, že to splňuje účel," řekl po prvním tréninku trenér Pavel Patera.

Mužstvo je podle kouče už kompletní, dorazily i všechny nové posily ze zahraničí. "Už jsme tady měli kompletní tým a do začátku, nevím jestli úplně té regulérní sezóny, ale do začátku té přípravy jsme kompletní a na nikoho nečekáme. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Ale tak to má každý tým až do konce ledna," uvedl trenér.

Pavel Patera nyní posily neočekává, změnit by to ale mohly pohárové zápasy, během nichž se podle něj ukáže, jak je tým konkurenceschopný. "Když nebudeme (konkurenceschopní – pozn. red.), tak samozřejmě budeme chtít posílit, ale já si myslím, že máme už teď dost silný kádr," uzavírá Pavel Patera.



Zobrazit příspěvek na Instagramu
Bruslaři vyjeli po dlouhé pauze na led #priprava #bkboleslav 📸: @jan_pavlicek
Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav),

Na kompletní fotogalerii z prvního tréninku Bruslařů na ledě se podívejte zde.


Boleslavští hokejisté tak pondělkem zahájili intenzivní fázi přípravy na novou sezónu. Do zápasového rytmu naskočí už o prvním srpnovém úterý, kdy zahájí domácím zápasem s Karlovými Vary přípravný Pohár Generali České pojišťovny, během nějž odehrají šest zápasů.

Během pohárových zápasů bude kapacita ŠKOENERGO Arény pro diváky kvůli epidemiologickým nařízením značně omezena. Z každého zápasu budou však k dispozici živé textové přenosy prostřednictvím portálu Onlajny.com, zápas Litvínov – Mladá Boleslav by pak měla odvysílat Česká televize a duel Mladá Boleslav – Liberec 02 TV.

Bližší informace pro fanoušky ohledně konání pohárových zápasů zveřejníme na klubovém webu v nejbližších dnech.