BK MLADÁ BOLESLAV

Odlet do Pittsburgu odložen. Radim Zohorna znovu oblékne dres Bruslařů

10. 8. 2020
Autor: Klub
M l. B o l. – Pandemie koronaviru nepřestává ovlivňovat celý svět, tedy ani ten hokejový. Z důvodu snahy dohrát ročník 2019/2020 NHL je v zámoří vše posunuto – z logiky věci tedy i start sezony 2020/2021, která se týká útočníka Radima Zohorny. Ten se měl v létě přesunout „za velkou louži“, kde podepsal jednoletou, dvoucestnou smlouvu s Pittsburghem Penguins. Protože ale přípravný kemp tohoto celku začíná místo plánovaného srpna až v listopadu, vznikla čtyřiadvacetiletému útočníkovi časová prodleva, kterou po dohodě Bruslařů s Pittsburghem stráví právě v Mladé Boleslavi.

„Vzájemná spolupráce mezi námi a Radimem dává smysl jemu i nám,“ říká sportovní ředitel BK Mladá Boleslav Václav Nedorost. „Radim se díky tomu dobře připraví na NHL, bude v tempu. Nám to pro změnu pomůže v začátcích sezony, kdy je potřeba, aby nám takříkajíc neujel vlak,“ dodává Nedorost. „Navíc je super, že s Radimovým působením u nás nemáme žádné dodatečné náklady. Všechno, co je potřeba, si hlídá a hradí sám. I to ukazuje, jak moc stojí o to v Boleslavi hrát,“ zakončuje.


Nejsem jediný, kdo musí měnit plány. Navíc to není vůbec špatná změna, říká Radim Zohorna o návratu do Mladé Boleslavi

V posledním rozhovoru pro náš web na začátku května jste říkal, že se chystáte na dva týdny do zámoří, obhlédnout situaci. Předpokládám, že k tomu nakonec nedošlo?

Ne, nedošlo, nikde jsem samozřejmě nebyl. Zatím se všechno odsouvá. Včetně přípravného kempu, na který jsem měl odlétat původně na konci července. V tuhle chvíli by z toho měl být začátek listopadu.

Asi hloupá otázka, ale přesto – jak moc vás to mrzí?

Samozřejmě hodně. Dostanete životní šanci, jste natěšený a najednou stojíte na semaforu, na kterém svítí pořád červená. Ale všichni to musíme brát, jak to je. Nejsem jediný, kdo musí měnit plány. Krom toho to není vůbec špatná změna. Jsem strašně rád, že když už je to takhle, tak že můžu být alespoň v Mladé Boleslavi. Mám to tady rád, všechno a všechny znám.

Bylo to tedy snadné rozhodování?

Jasně, neváhal jsem. Je to rozhodně lepší, než celé léto a podzim jenom trénovat. Těší mě, že mě Boleslav vnímá jako přínos a jako někoho, kdo může v úvodu sezony pomoct. A děkuji samozřejmě Pittsburgu, že s tím okamžitě souhlasil.

Kdy jste se k Bruslařům opět připojil? A jak jste vlastně strávil léto?

Tak trochu neoficiálně už před týdnem, ale ještě se dotahovaly papíry. Jinak suchou přípravu jsem absolvoval v Praze pod vedením Miloše Pecy a společně s dalšími kluky, kteří tam taky trénovali.

Děkujeme za rozhovor.