BK MLADÁ BOLESLAV

Jan Růžička: Hráli jsme poprvé pohromadě. Nebyl to špatný zápas

11. 8. 2020
Autor: Adéla Kvapilová
L i b e r e c – Bruslařům se ani v druhém duelu letní soutěže nepodařilo bodovat. V Liberci tahali za kratší konec provazu a prohráli 0:2. Během první poloviny zápasu hájil svatyni Mladé Boleslavi odchovanec Jan Růžička. Ten do brány naskočil po několikaměsíční přestávce. Jak hodnotí výkon celého týmu a jak vnímá návrat zpět mezi spoluhráče se dozvíte v rozhovoru níže.

Honzo, po vynucené pauze jste se zase postavil mezi tři tyče. Jak dlouho jste nechytal?

Počítal jsem a bylo to asi deset měsíců, takže dlouhá doba.

Jaké to pro Vás bylo bez hokeje?

Já jsem úplně bez hokeje nebyl. Chodil jsem pořád s kluky do šatny, abych o hokej jako takový nepřišel. Samozřejmě led mi chyběl. Bylo úžasné vrátit se zpátky a konečně se postavit do brankoviště. Moc jsem si to užil. Vím, že si teď budu vážit o dost víc každé minuty na ledě.

Takže jste byl velice natěšený na zápas proti Tygrům?

Ohromně. Moc jsem se těšil. Když jsem se dozvěděl, že budu chytat, tak jsem se nemohl dočkat. Myslím si, že jsme odehráli celkem slušný zápas. Já osobně jsem si to užil.

S Radanem Lencem se určitě hecujete, on jako jediný Vás dokázal překonat. Co mu řeknete až se uvidíte?

Já se s ním asi nebudu bavit. (smích) Pogratuluji mu. Musím říct, že jsem čekal něco jiného a trochu jsem tam zaspal. Nečekal jsem, že to projde, a pak už jsem si nestihl dostatečně vyjet. Bohužel překvapil mě střelou mezi nohy. Nečekal jsem to, zasloužený gól pro něj.

Mladé Boleslavi se ve zdejší aréně dlouhodobě nedaří. Jak byste popsal tento souboj?

Řekl bych, že Liberec měl první třetinu mírnou převahu, pak se hra srovnala. Myslím si, že i my jsme měli nějaké šance. Bohužel pro nás, Kvaky (Petr Kváča, pozn. redakce) na druhé straně chytal výborně, podržel Liberec, a tak zaslouženě vyhráli.

Zatím jste odehráli dva zápasy. Napověděly něco o mančaftu Bruslařů?

Dvakrát jsme prohráli. Je to příprava jako každý rok. Sezóna může být úplně jiná. Na to, že jsme hráli poprvé pohromadě, tak jak by měla sestava vypadat, řekl bych, že zápas špatný nebyl. Samozřejmě je tam spousta věcí, ale na to je do začátku ligy dost času.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav