BK MLADÁ BOLESLAV

Návrat na domácí led, Boleslav čeká odveta proti Bílým Tygrům

12. 8. 2020
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Ani druhé utkání letního Poháru Generali české pojišťovny neskončilo pro mladoboleslavské hokejisty vítězstvím. Svěřenci Radima Rulíka a Pavla Patery nastoupili v silné sestavě a na ledě Liberce odehráli vyrovnanou partii, ale nakonec prohráli 0:2. Odveta je na programu už ve čtvrtek 13. srpna, tentokráte Bílí Tygři dorazí do ŠKOENERGO Arény. Dosáhnou Bruslaři na první body do tabulky základní skupiny B? Utkání se odehraje za přítomnost televizních kamer O2TV Sport, úvodní vhazování padne v 17:00.

Pokud jste ještě nečetli o veškerých novinkách z libereckého tábora, můžete tak učinit zde. Úterní střetnutí nabídlo spíše defenzivní podívanou, hlavní roli hráli brankáři. Petr Kváča vychytal premiérovou nulu v dresu s Tygrem na hrudi, velice dobře si ale vedli také Jan Růžička s Markem Schwarzem. První jmenovaný drtivou většinu loňské sezony promarodil a mezi tři tyče se postavil po dlouhých deseti měsících. „Když jsem se dozvěděl, že budu chytat, tak jsem se nemohl dočkat. Moc jsem si to užil. Vím, že si teď budu vážit o dost víc každé minuty na ledě," přiznal Růžička.

Boleslavský brankář odolával atakům Severočechů do šestadvacáté minuty, kdy jej střelou mezi betony překonal Radan Lenc. „Ráno jsme si spolu volali. Popřáli jsme si jen to nejlepší, hlavně abychom utkání odehráli ve zdraví. Mám radost, že jsme odehráli vítězný zápas a že to Honza na druhé straně odchytal bez zranění,“ nechal se v rozhovoru pro klubový web soupeře slyšet odchovanec Bruslařů, který zahajuje v Liberci už třetí sezonu.Trenéři Radim Rulík s Pavlem Paterou dali příležitost i několika posilám. Za Středočechy poprvé nastoupili Jakub Strnad, Brandon Alderson či Joona Jääskeläinen.

Boleslavským formacím to sice na ledě místy skřípalo, mezery v herním projevu jsou ale tradiční součástí každoroční přípravy. Řekl bych, že na to, že jsme hráli poprvé pohromadě v sestavě tak, jak by měla vypadat, nebyl zápas špatný. Samozřejmě je tam spousta věcí ke zlepšení, ale na to je do začátku ligy dost času," řekl Jan Růžička. Další příležitost k vypilování nových vazeb a kombinací budou mít Bruslaři ve čtvrtek. Příští týden je navíc čeká pořádný zápasový zápřah, v rozmezí tří dnů vyzvou znovu Karlovy Vary a dvakrát Litvínov.

Sestavy z úterního utkání

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Pavelka) – Knot, Šmíd, Rosandič, Hanousek, Derner Havlín – Birner, Filippi, Bulíř – Rachůnek, Gríger, Lenc – Musil, Jelínek (C), Zachar – Rychlovský

BK Mladá Boleslav: Růžička (33. Schwarz) – Bernad, Fillman, Šidlík, Pláněk (C), Hrbas, Dlapa, Klikorka – Flynn, Zohorna, Kotala – Strnad, Cienciala, Šťastný – Alderson, Zbořil, Jääskeläinen – Lunter, Bičevskis, Stránský