BK MLADÁ BOLESLAV

Celý zápas jsme byli lepší, ale trápila nás koncovka, mrzí Jana Stránského

15. 9. 2020
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Poslední utkání před začátkem nového extraligového ročníku proti pražské Spartě nebylo gólově bohaté, ba naopak. Fanoušci, kteří zavítali v na generálku do ŠKOENERGO Arény, mohli pozorovat vyrovnaný souboj gólmanů, jenž dospěl až do prodloužení. V závěrečné pětiminutovce rozhodla hostující Sparta. Zápas okomentoval Jan Stránský, který byl ve třetím dějství nejblíže k překonání brankáře Pražanů.

„Prohráli jsme v prodloužení 1:0, ale troufám si říct, že jsme byli celý zápas lepší. Bohužel jsme se v koncovce trápili,“ komentuje na úvod střetnutí boleslavský útočník.

Zápasy proti sparťanům i v uplynulé sezóně dopadaly vždy lépe pro pražský celek. Bruslaři se s rivalem utkali čtyřikrát a ani jednou neodcházeli jako vítězové. Tuto bilanci prodloužili. Jak vnímá Jan Stránský souboje s tímto soupeřem?

„Sparta je kvalitní soupeř, patří mezi špičku extraligy každým rokem. Jsou to skoro derby. Vždy jsou zápasy vyhecované, v O2 aréně je hodně diváků, takže zápasy s nimi mají šmrnc.

Mladoboleslavská jednadevadesátka byla v utkání velmi blízko k proměnění. Takto Jan Stránský popisuje situaci v poslední třetině: „Bylo to tři nebo čtyři minuty před koncem, kdybych to proměnil, asi už by bylo po zápase. Bohužel zazvonilo břevno a my museli pokračovat dál.“

Po skončení letního poháru měli Bruslaři téměř třítýdenní pauzu od zápasů. Co se snažili vylepšit? To se dozvíte ve videu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav