BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři vyhlíží novou sezonu: Těšíme se. Snad všechno poběží normálně

16. 9. 2020
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Nová sezóna Tipsport extraligy už pomalu klepe na dveře. Před jeho začátkem se každoročně koná tisková konference pro novináře. Tentokrát jsme během ní vyzpovídali jednoho z trenérského dua – Radima Rulíka a nováčka Jakuba Strnada. „Chceme se prezentovat dobrým hokejem“ shodují se.

Radim Rulík: Musíme se zaměřit na hru venku

„Byli a zatím jsme zdraví, takže pro nás žádné komplikace nenastaly.“ Zdravotní problémy se ale projevily u jiných celků. V přípravném období měli Bruslaři naplánované souboje, které se musely z důvodu karanténních opatření přesouvat. „Doufáme, že tyto komplikace nenastanou v extralize, a pokud nastanou, tak doufám, že jich nebude moc,“ dodává trenér A týmu.

Dostalo se i na hodnocení hry. Mladá Boleslav v rámci letního poháru odehrála šest utkání – tři doma a tři venku. Zatímco z domácích zápasů Bruslaři dva ze tří ovládli, na venkovních stadionech se jim moc nedařilo. Tuto nepříznivou statistiku doplňují i přátelské partie odehrané v září. „Domácí projev a domácí zápasy nebyly úplně nejhorší, venkovní ale byly špatné. Musíme se jednoznačně zaměřit na hru venku a zlepšit ji, abychom měli šanci body přivézt. Musíme na tom pracovat, abychom se zlepšovali, aby se tým s odehranými zápasy a zkušenostmi, které bude získávat, zlepšoval,“ hodnotí Rulík.

A jak by popsal styl hry, kterým chce, aby se tým ubíral? „Chtěli bychom se prezentovat bruslivým hokejem, agresivní a důrazným. Uvidíme, jak se to bude dařit. Budeme na tom pracovat.“

Na závěr Radim Rulík promluvil o hráčích, kteří po sezóně odešli a zmínil i ambice v následujícím velmi vyrovnaném ročníku. Celý rozhovor si můžete pustit zde:


Jakub Strnad: Nálada v kabině je parádní

Nováček v boleslavském dresu se na úvod podělil o pocity týkající se kádru a šíření nového typu koronaviru. „My se soustředíme na hokej. Nálada v kabině je parádní. Jsme mladí kluci, je tam cítit dravost, že se těšíme. Okolnosti kolem covidu-19 moc nevnímáme.“

„Naše práce je hrát hokej. Nemůžeme koukat na to, jestli něco přijde nebo ne. My se musíme věnovat tomu, co máme rádi, co děláme. To, co přijde, nijak neovlivníme,“ uzavírá téma boleslavská dvaadevadesátka.

Jakub Strnad před přestupem do Mladé Boleslavi působil jako kapitán u kladenských Rytířů. Rozdíly mezi kluby vnímá následovně: „Myslím, že v Boleslavi je to úplně jiné než na Kladně. Tam tomu šéfuje Jarda Jágr, je to velká osobnost, takže se to dělá podle něj. Tady je to pojaté mnohem více týmovostí. Síla je rozložena na všechny hráče, kteří jsou v týmu. Vše má větší řád. Každý ví, co má dělat, a to se mi líbí.“

Stejně jako trenér Rulík doufá, že se Boleslav bude nacházet na vyšších příčkách tabulky. „Chceme se prezentovat dobrým hokejem, aby se na to dalo koukat, aby z toho měli lidé radost a hlavně, aby i nás to bavilo,“ shoduje se s Radimem Rulíkem.

„Já budu rád, když dobře zapadnu do týmu, postupnými kroky se do toho dostanu a budu od utkání do utkání vidět víc a víc,“ dělí se na závěr o své cíle kladenský odchovanec.

O jeho pohledu na momentální situaci a další se dozvíte ve videu na YouTube:


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav