BK MLADÁ BOLESLAV

Zohornův recept na vítězství? Musíme být agresivní a zklidnit koncovku, říká

18. 9. 2020
Autor: Vojtěch Drbohlav, Jakub Mahr s využitím ČT
K. V a r y – Jednou ze staronových posil, která za Mladou Boleslav nastoupila proti Karlovým Varům, byl útočník Radim Zohorna. Po sezóně sice ohlásil odchod do zámořské NHL, pandemie SARS-CoV-2 však jeho odchod odsunula. V pozápasovém rozhovoru litoval svého čtyřminutového vyloučení a také zmínil, co by boleslavské mužstvo potřebovalo do dalších duelů zlepšit.

Radime, kde hledáte příčinu toho, že nakonec odjíždíte z Karlových Varů s prázdnou?

Myslím si, že jsme měli hluché místo ve druhé třetině mou zásluhou, protože jsem tam udělal nechtěné vyloučení na čtyři minuty, takže jsme dostali gól na 3:1. V té druhé třetině jsme byli takoví mdlí, vůbec nám to nešlo. První a třetí třetina byly pecka, tam jsme je mačkali, ale ve druhé třetině jsme trošku vypadli a bylo to znát. Vary nás hned potrestaly. Musíme se z toho ponaučit.

Kdyby nebyl koronavirus, byl byste teď asi úplně někde jinde a ne na zápase Tipsport extraligy v Karlových Varech. Jaké to tedy bylo vrátit se zpátky a hrát znovu za Boleslav?

Já jsem s klukama vlastně nebyl akorát letní přípravu a první týden na ledě. A připadám si jako kdybych vůbec ani necestoval, jako kdybych s nimi byl. Kluci se moc ani nepromíchali, takže je tady super parta. Beru to tedy jako normální začátek nové sezóny.

Jak Karlovy Vary, tak i vy, jste přes léto dost omladili, je to tak?

Ano. Myslím si, že to tady máme i dobře namíchané. Máme tady šikovné kluky jako třeba Pavla Kousala, Ondřeje Najmana nebo Oscara Flynna. Je to super, ale musíme zahrát víc agresivně. Máme hodně šancí, ale musíme se uklidnit spíš v koncovce. V tom si myslím, že nás trápí pata. I v minulých přípravných zápasech jsme dali jen jeden gól, teď na tom tedy musíme zapracovat a trochu se uklidnit v té koncovce a myslím, že to bude dobré.