BK MLADÁ BOLESLAV

První zápas doma? Můžeme být spokojeni, říká David Šťastný

20. 9. 2020
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Bruslaři odehráli v neděli 20. září první domácí zápas, ve kterém vyzvali navrátilce České Budějovice. Duel, zvláště ve druhé části, nabídl napínavou podívanou. Utkání rozhodla až závěrečná perioda, ve které se Mladá Boleslav trefila třikrát. Dvě branky si v tomto souboji připsal David Šťastný, jenž v rozhovoru níže zhodnotil nejen hru Bruslařů.

„Určitě je super pro sebevědomí, že jsme vyhráli první zápas doma. Začínali jsme sezónu venku, což je takové těžké, takže jsme rádi, že se nám to podařilo. Zápas hodnotím pozitivně, až na tu druhou třetinu, jinak si myslím, že můžeme být spokojeni,“ hlásí na úvod boleslavský útočník.

Ve druhém dějství hostující Motor značně srovnal krok s Bruslaři a zaslouženě se dostal do vedení. Boleslavská devětadvacítka se k tomu vyjádřila následovně: „Druhou třetinu jsme i ve Varech přestali hrát a tam nám to prohrálo zápas. Tady naštěstí se nám podařilo rychle vyrovnat a zápas obrátit. Nevím, čím to je, ale určitě jsme si nemysleli, že prohrajeme.“

Bruslaři mají zatím nepříznivé statistiky u přesilových her. Z dosavadních 13 odehraných (osm v utkání proti Energii, pět proti Českým Budějovicím), se jim podařilo zužitkovat pouze jednu. „Snažíme se je trénovat. Ve Varech nám přesilovky nešly vůbec, teď to bylo o něco lepší. Snad to značí, že se v nich budeme zlepšovat. Doufám, že to v průběhu zápasů vypilujeme, protože je to důležitý faktor, hodně zápasů se s tím vyhrává. Určitě doufáme, že tam nastane zlepšení,“ vyjádřil se k přesilovkám David Šťastný.

Jak se zrodily jeho gólové akce, a co očekává od pátečního zápasu s Plzní, se dozvíte v celém rozhovoru na YouTube: