BK MLADÁ BOLESLAV

Profesionální sport byl uvolněn, TELH dostala šanci na restart

2. 11. 2020
Autor: Klub
M l. B o l. – Přísný režim, ale doma. To je výsledek pondělního jednání Vlády ČR. Ta schválila obnovení profesionálních soutěží v tuzemsku, a to za splnění přísných hygienických podmínek. Na brzké obnovení nejvyšší hokejové soutěže se tak Bruslaři budou moct znovu připravovat ve ŠKOENERGO aréně a to už od středy 4. listopadu.

Po třech týdnech, kdy vláda kvůli šíření koronavirového onemocnění pozastavila sportovní život v Česku, se blýská na lepší časy. Podle dnešního vyjádření šéfa Národní sportovní agentury Milana Hliničky jsou od úterka povoleny tréninky na vnitřních sportovištích pro profesionální sportovce.

"Je to dáno tím, že profesionální sportovci mají sport jako své zaměstnání a chceme jim tuto práci umožnit. Je zde veliká výhoda oproti ostatním aktivitám v tom, že je možné, abychom tyto skupiny izolovali uvnitř uzavřených sportovišť a budou podrobeni opatřením nastaveným hygienou. Není to uvolňování a v žádném případě plošné uvolňování, ale jen umožnění práce této skupině lidí," řekl po jednání vlády ministr zdravotnictví Jan Blatný.

Pro obnovení TELH bude potřeba získat výjimku z vládního nařízení, a to za předpokladu, že hokejové kluby splní přísné hygienické pravidla. Podle Národní sportovní agentury (NSA) to má mimo jiné znamenat pravidelné testování na přítomnost koronaviru.

Podrobnosti a přesné znění pravidel pro získání výjimky zveřejní NSA v úterý dopoledne.