BK MLADÁ BOLESLAV

Ostrý zápas po 43 dnech, Bruslaři vyzvou České Budějovice

8. 11. 2020
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Nová hokejová sezona je opravdu netradiční záležitostí. Nezbývá než doufat, že její restart se obejde bez dalších komplikací. Tabulka nejvyšší soutěže působí velice nepřehledně, třeba mladoboleslavští hokejisté zatím odehráli jen čtyři utkání. V tom posledním porazili Spartu 4:2, poté je, stejně jako ostatní týmy, přibrzdila nákaza koronavirem. Téměř všichni hráči si nemocí prošli, čekání na obnovení soutěže si krátili i přípravou na venkovní ledové ploše v Dobříši. V nadcházejících osmi dnech stihnou svěřenci trenérů Rulíka a Patery hned pět zápasů, v pondělí 9. listopadu nastoupí proti Českým Budějovicím. Vzájemný souboj z druhého extraligového kola vyzněl lépe pro Bruslaře, kteří zvítězili 5:2. Jak si povedou na jihu Čech? Úvodní buly padne v 17:30.

Motor sráží chyby a nepovedené koncovky utkání

„Hokej se hraje 60 minut, ne jen 49. Dokud si to neuvědomíme, tak budou zápasy probíhat v podobném duchu," hodnotil zářijové utkání v Mladé Boleslavi trenér Motoru Václav Prospal. Jeho svěřenci do druhé poloviny závěrečné periody drželi nerozhodný stav 2:2, ale poté selhali a po přesných zásazích Šťastného, Stránského a Strnada padli 2:5. Neschopnost udržet koncentraci po celou dobu utkání trápila Jihočechy i v následujících kolech. A stála je cenné body.

Proti Plzni vedly České Budějovice třináct minut před koncem 2:1, jenže nakonec odešly s prázdnou. O dvoubrankový náskok na ledě brněnské Komety přišel extraligový nováček až v závěru třetího dějství a musel se spokojit s bodem za porážku v samostatných nájezdech. Stejný scénář se opakoval i po téměř měsíční přestávce, v sobotním klání proti Karlovým Varům. Vyrovnanou přetahovanou měli hráči Motoru dobře rozehranou, v devětačtyřicáté minutě se díky trefě Martina Beránka ujali vedení 4:3.

Závěr ale Jihočechům znovu nevyšel, tentokráte se naděje rozplynuly během jediné minuty. Vyrovnání zařídil Energii, kterou České Budějovice přestřílely 39:24, Jakub Lauko, o rozhodující branku se postaral Petr Koblasa. „Opět jsme našli způsob, jak prohrát. Sice je super, že zase můžeme hrát hokej, ale není super, jak utkání zvládáme jako tým. Prohráváš i vyhráváš jako mančaft. My jsme zase o gól prohráli a zase po vlastních chybách," neskrýval naštvání kouč Prospal.

Návrat mezi tuzemskou hokejovou elitu si v Motoru určitě představovali jinak. Na tom, že Jihočeši zatím marně vyhlíží první vítězství, má velký podíl právě jejich propustná defenziva. Šestadvacet inkasovaných gólů za šest duelů je opravdu hodně. Už zatraceně moc potřebujeme vyhrát. Přitom hrajeme dobré zápasy. Nebýt chyb, mohli jsme mít daleko více bodů. Pevně věřím, že se chytíme už v pondělí," řekl pro klubový web útočník Daniel Voženílek.

Sestavy z posledního utkání

Madeta Motor České Budějovice: Čiliak – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Pavel, Slováček, Allen, Suchánek – Novák (A), Přikryl, Beránek – Christov, Prokeš, Jonák – Karabáček, Indrák, Doležal – Voženílek, Raška, Michnáč

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Šidlík, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman – Lunter, Zohorna, Šťastný – Alderson, Zbořil (A), Jääskeläinen – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský

Statistiky

Budvar aréna | 9. 11. 2020 17:30

Madeta Motor České Budějovice 15. kolo BK Mladá Boleslav
12. místo, 2 body umístění 7. místo, 6 bodů
14:26 skóre 13:11
- nejvyšší výhra 5:2 (České Budějovice)
1:5 (Hradec Králové) nejvyšší prohra 2:4 (Plzeň)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
6,90 % využití přesilových her 4,55 %
2 góly v přesilových hrách 1
80,65 % ubráněná oslabení 76,19 %
0 góly v oslabeních 0
Martin Novák, 5 bodů nejproduktivnější hráč Radim Zohorna, 5 bodů
Martin Novák, Martin Beránek,
Vít Christov, všichni 3 branky
nejlepší střelec David Šťastný, 4 branky
6 hráčů, 2 asistence nejlepší nahrávač Radim Zohorna, Ondřej Najman,
oba 3 asistence
Niklas Pavel, +3 nejlepší hráč v +/- Radim Zohorna,
Martin Ševc, oba +4
Václav Karabáček, Pavel Pýcha,
Ondřej Slováček, Karel Plášil,
všichni -4
nejhorší hráč v +/- David Cienciala, -3
Vít Christov, 31 minut nejtrestanější hráč Martin Pláněk, 36 minut
Jakub Suchánek, 14 bodů Radegast index Radim Zohorna, 10 bodů
Jiří Patera 89,83 %
Marek Čiliak 84,11 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 87,18 %
Jan Růžička 83,78 %
Jiří Patera 2,90
Marek Čiliak 4,16
průměr inkasovaných gólů na zápas Gašper Krošelj 2,52
Jan Růžička 3,00