BK MLADÁ BOLESLAV

Znovu proti Kometě. Bruslaři se v Brně pokusí navázat na domácí výhru

12. 11. 2020
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Pouhých 48 hodin (a 30 minut navrch) dělí dva vzájemné zápasy mezi Mladou Boleslaví a brněnskou Kometou. Ten první na ledě ŠKOENERGO Arény Bruslaři ovládli fotbalově 2:1, čímž tak zopakovali skóre z předchozího klání na ledě Českých Budějovic. Nyní je čeká cesta po rozkopané D1 a duel před prázdnými tribunami DRFG Arény. Úvodní buly bude v pátek 13.11. vhozeno v 18 hodin, tak si to rozhodně nenechte ujít.

Kometu trápí marodka i nízký počet odehraných zápasů

Jak jsme již psali v preview před prvním vzájemným zápasem, Kometa vinou pandemie COVID-19 stihla před přerušením extraligy odehrát pouhopouhé dva zápasy. Proti dosud enormně silné Plzni brněnští hokejisté prohráli 3:7, načež trochu napravili pošramocený dojem ze vstupu do sezóny vítězstvím po nájezdech nad nováčkem z Českých Budějovic. Na druhou výhru v tomto ročníku ale svěřenci Libora Zábranského stále čekají, po porážkách s Třincem a Litvínovem totiž Kometa nestačila ani na Mladou Boleslav.

Do odvety proti Bruslařskému klubu by už mohla zasáhnout čerstvá posila Anthony Luciani. Ten loni zářil v dresu Znojma a s parádní bilancí 19+45 si došel pro titul nejproduktivnějšího hráče EBEL ligy. Letos Znojmo přihlášku do nadnárodní soutěže nepodalo a působí jen ve 2. lize. Kanadský špílmachr přesto zůstal Orlům věrný, už po šesti duelech ve třetí nejvyšší soutěži si jej ale vyhlédla právě Kometa.

Libor Zábranský příchodem Lucianiho začal řešit početnou marodku v útočných řadách, mimo hru zůstávají hvězdní Peter Mueller a exboleslavský Petr Holík. „Kometa projevila zájem, má nějaké zdravotní indispozice v kádru a Tony jim může pomoci. Je to výborný bruslař, což prokázal i v EBELce. Extraliga je svým stylem trochu jiná, taktičtější a svázanější, ale věřím, že si na to zvykne. Nikdo od něj nemůže čekat zázraky hned v prvním zápase, ale může to být pro Brno šikovná výpomoc. Je to svým způsobem také reklama pro náš klub," řekl znojemský kouč Miroslav Fryčer.

„Výborně chytali gólmani, dlouho se čekalo na gól, obě dvě ta mužstva výborně dobruslovala, bylo to svižné a rychlé. Mohl vyhrát kdokoliv," hodnotil odložené klání 4. kola, které se odehrálo až ve středu, trenér týmu z města automobilů Radim Rulík. Podaří se Bruslařům zvítězit i v pátek?

Sestavy z posledního utkání

HC Kometa Brno: Klimeš – Freibergs, O. Němec (A), Pyrochta (A), Zbořil, Gulaši, F. Král – Zaťovič (C), Klepiš, L. Horký – Vincour, Rákos, Schneider – Matěj Svoboda, Kusko, Kunc – Plášek ml., Brabenec

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Šidlík, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Klikorka – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Kotala – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský

Statistiky

DRFG Aréna | 13. 11. 2020 18:00

HC Kometa Brno 17. kolo BK Mladá Boleslav
12. místo, 3 body umístění 6. místo, 11 bodů
13:20 skóre 17:13
4:3sn (České Budějovice) nejvyšší výhra 5:2 (České Budějovice)
3:7 (Plzeň) nejvyšší prohra 2:4 (Plzeň)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
11,11 % využití přesilových her 10,00 %
2 góly v přesilových hrách 3
83,33 % ubráněná oslabení 78,57 %
0 góly v oslabeních 0
Jakub Klepiš, 5 bodů nejproduktivnější hráč Radim Zohorna, David Šťastný,
oba 7 bodů
Peter Schneider, 4 branky nejlepší střelec David Šťastný, 5 branek
Jakub Klepiš, 5 asistencí nejlepší nahrávač Radim Zohorna, 4 asistence
Filip Král, +2 nejlepší hráč v +/- Radim Zohorna,
Martin Ševc, oba +5
Martin Zaťovič, Filip Pyrochta,
oba -5
nejhorší hráč v +/- David Cienciala, -3
Silverster Kusko,
Ondřej Němec, oba 31 minut
nejtrestanější hráč Martin Pláněk, 36 minut
Michal Gulaši, 17 bodů Radegast index Radim Zohorna, 13 bodů
Lukáš Klimeš 92,42 %
Karel Vejmelka 85,71 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 89,47 %
Jan Růžička 89,39 %
Lukáš Klimeš 2,42
Karel Vejmelka 4,67
průměr inkasovaných gólů na zápas Gašper Krošelj 2,01
Jan Růžička 2,32