BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři pomáhají: Uspořádají charitativní aukci pro ARO Klaudiánovy nemocnice

13. 11. 2020
Autor: Klub
M l. B o l. – Někdy v těchto dnech v uplynulých dvou letech vedení Bruslařského klubu už intenzívně pracovalo na organizaci charitativního utkání, jehož hlavním cílem bylo vydražit pro tuto příležitost speciálně vytvořené dresy – předloni to byla lososová varianta pro porodnické oddělení pro předčasně narozené, loni pak levandulová verze pro chirurgické oddělení mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice. Ani letos Bruslaři ještě tuto událost nezatratili a pevně věří, že správná příležitost přijde, mezitím se ale klub rozhodl ještě pro trochu jinou formu pomoci, a to na podporu oddělení ARO, které momentálně bojuje především s přívalem pacientů s covidem.

I tentokrát se jedná o formu pomoci prostřednictvím aukčního portálu aukce.esports.cz. A co se bude dražit tentokrát? Jelikož hrané dresy z letošního plánovaného charitativního utkání ještě k dispozici nejsou, rozhodl se klub „sáhnout do svých skladů“ a vytáhnout několik zajímavých kousků ze své historie i současnosti.

Stručně řečeno na své by si měli přijít jednak sběratelé artefaktů, ale také ti, kdo chtějí třeba příjemně překvapit své blízké pod vánočním stromečkem. Co je ale ze všeho nejdůležitější – prostřednictvím Bruslařského klubu pomůžete někomu, kdo to v současné těžké době skutečně potřebuje.

Pomáhat je pro nás důležité, říká generální manažer Tůma

„Hledali jsme způsob, jak v současné nelehké době pomoct,“ říká generální manažer Bruslařů Mgr. Jan Tůma. „V uplynulých letech jsme hodně energie věnovali podzimnímu charitativnímu utkání, letos jsme zatím spíš vyčkávali, protože jsme netušili, co přesně přijde, a hlavně jsme měli pocit, že to je něco, čeho by měli být naši fanoušci součástí,“ vysvětluje, proč a jak klub došel k aukci historických artefaktů.

„Stejně jako v minulých letech k finální vydražené částce přidá další finanční prostředky i klub a sami hráči, celý projekt navíc zaštiťuje sám majitel klubu Mgr. Jan Plachý. Je to tedy skutečně společná pomoc Bruslařů a jejich fanoušků. Děkujeme předem všem, kdo do toho s námi půjde,“ říká generální manažer Tůma.


Seznam konkrétních položek vám zatím nepředstavíme, a ještě chvíli vás budeme napínat. Prozradíme ale, že se bude jednat o celkem 15 artefaktů, které mimo jiné patřily například Davidu Výbornému, Richardu Královi nebo Michalu Valentovi.

Termín aukce je od 16. listopadu 2020 do 7. prosince 2020, přičemž klub udělá maximum, aby vydražené položky doručil jejich novým majitelům do Vánoc.

A na co konkrétně budou Bruslaři vybírat finance? Na takzvaný lineární dávkovač pro oddělení ARO mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice:

Moderní lineární dávkovače Injectomat Agilia od špičkového francouzského výrobce zdravotnické techniky Fresenius nacházejí uplatnění v naší Klaudiánově nemocnici na odděleních JIP, multioborových JIP, Chirurgii, ARO, Neurologii- ICTY a řadě dalších odděleních napříč nemocnicí. Pomáhají našim pacientům k přesnému dávkování léků do krevního oběhu. Za pomocí tohoto sofistikovaného přístroje léčíme pacienty se selháním ledvin, jater, srdečního selhání, arytmií a jiných dalších onemocněních. V tuto chvíli také slouží pro závažné případy s koronavirem.

Děkujeme, že pomáháte s námi!