BK MLADÁ BOLESLAV

Jan Růžička po prohře s Libercem: Obrovská poklona klukům, jak se za mě postavili

15. 11. 2020
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Bruslaři drželi s Libercem krok celý zápas, soupeře dokonce přestříleli ve statistice střel na branku, nicméně v signalizované výhodě pro soupeře inkasovali v prodloužení branku. Jedním z hlavních aktérů nedělního derby s Libercem byl boleslavský gólman Jan Růžička, kterého mrzely inkasované góly. Váží si však alespoň jednoho získaného bodu, který se podle něj může v konečném součtu v závěru sezóny hodit.

Derby Bruslařům tentokrát těsně uteklo, ačkoliv byli dvě ze tří třetin na ledě lepším týmem. "Samozřejmě jsme zklamaní, ztratili jsme dva body, ale po tom průběhu utkání si myslím, že obrovská poklona klukům za to, jak se za mě postavili po těch dvou gólech, které jdou jednoznačně za mnou, jak ve třetí třetině zabrali. Chci jim za to moc poděkovat," řekl na úvod pozápasového rozhovoru Jan Růžička.

"Zabrali jsme, dali jsme do toho všechno a urvali jsme alespoň ten bod. Myslím si, že v konečném důsledku na konci sezóny bude ten bod platný," pokračoval optimisticky třiadvacetiletý gólman.

Jan Růžička se také stručně vyjádřil k samotnému závěru zápasu, kdy Bruslaři v během výhody Liberce dostali gól. Mladé Boleslavi, zejména jejímu kapitánovi Martinu Ševcovi, se totiž nelíbilo, že byla branka rozhodčími uznána. "Byl tam kontakt (s libereckým hráčem – pozn. red.), já jsem si myslel, že rozhodčí má zvednutou ruku na naši přesilovku, bohužel to tak nebylo. Pak se to nějak obehrálo, Tomáš Hanousek to tam dostal na kruhy a hezky to trefil. Ale říkám, jsem tam od toho, abych týmu pomohl, a to se dneska nestalo," dodal sebekriticky mladoboleslavský odchovanec s tím, že se na danou situaci chce podívat nejprve na videozáznamu.

Kompletní videorozhovor s Janem Růžičkou můžete zhlédnout prostřednictvím klubového YouTube kanálu: