BK MLADÁ BOLESLAV

Další domácí utkání. Přijede Sparta i s hvězdnou posilou z NHL?

16. 11. 2020
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - První derby sezony nabídlo atraktivní podívanou. Věčná škoda, že ji nesledovaly zaplněné tribuny. Mladoboleslavští hokejisté byli Liberci více než vyrovnaným soupeřem, v základní hrací době padlo šest branek, tři na každé straně. V prodloužení se štěstí přiklonilo na stranu Bílých Tygrů, kterým vystřelil bonusový bod obránce Hanousek. Svěřenci trenérů Rulíka a Patery nastoupí znovu už v úterý 17. listopadu, podruhé v sezoně přivítají na domácím ledě Spartu. Právě s Pražany odehráli Bruslaři poslední utkání před přerušením extraligového ročníku. Po dobrém výkonu zvítězili 4:2, tak doufejme, že se úspěch dostaví i tentokrát. Přímý přenos najdete na Hokejka TV, začínáme v 16:00.

Pražanům (zatím) na měsíc pomůže Sobotka

Celek z hlavního města se v tabulce drží na druhém místě za suverénní Plzní. Jenže zatímco většina soupeřů dosud nastoupila k sedmi nebo osmi zápasům, svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače mají za sebou už jedenáct střetnutí. Většinu z nich, přesněji řečeno osm, odehráli Pražané na venkovních stadionech. V pátek měli našlápnuto k plnému bodovému zisku z vítkovického ledu, náskok 3:0 se zdál býti dostatečně komfortní záležitostí. Ostravané ale čtyřmi góly otočili průběh utkání, které nakonec zamířilo do prodloužení. V něm uspěli domácí zásluhou Rostislava Marosze.

„Od druhé třetiny naše hra neměla parametry, které si představujeme. Hráli jsme velice špatně, možná pod dojmem vedení to bylo lehkovážné. Budeme si muset vyříkat nějaké věci ohledně herní disciplíny. Nejen co se týče faulů, ale také systémových věcí. Vedení 3:0 by dobré mužstvo nemělo pustit," hodnotil výkon svého mužstva trenér Jandač. Nedělní duel v Pardubicích neodstartovala jeho družina ideálně, když už ve dvanácté vteřině inkasovala. Poté ale Sparta potvrdila roli favorita a utrápené Dynamo, které stále čeká na tříbodové vítězství, porazila 3:1.

Extraligovou premiéru v pozici startujícího brankáře si na východě Čech odkroutil Jakub Neužil. Začátek utkání byl pro mě trochu složitý, ale postupem času jsem se dostal do tempa a myslím si, že jsem předvedl dobrý výkon. Těší mě, že mám na výhře svůj podíl. Chci trenérům poděkovat, že mi dali šanci. Věřím, že se budu ještě zlepšovat," zhodnotil svou první vychytanou výhru v nejvyšší soutěži šestadvacetiletý gólman, jenž strávil minulou sezonu v druholigové Kadani.


Proti Pardubicím ještě Pražané nevyrukovali se svou nejnovější akvizicí, která by se mohla poprvé představit právě v Mladé Boleslavi. Vladimír Sobotka strávil poslední tři sezony v NHL, kde se zatím nedohodl na kontraktu s žádným týmem. Jeho působení ve švýcarském Rapperswilu netrvalo dlouho, zkušený útočník si proto plácl se Spartou. Zatím na měsíční spolupráci. „Když se situace vyvine tak, že bych zůstal v extralize, můžeme se dohodnout na jejím prodloužení. Ale rád bych ještě hrál v Americe nebo v KHL, takže pokud se objeví zajímavá nabídka, mám možnost odejít," uvedl pro klubový web bývalý tahoun Slavie.

V hlavním městě České republiky naopak nebude pokračovat Filip Chlapík, kmenový hráč Ottawa Senators. „Filip s námi bohužel v tuto chvíli hrát nemůže, podepsal novou smlouvu a chce se vrátit do NHL. Když se naskytla možnost spolupráce s dalším špičkovým hráčem se zkušenostmi z NHL, nemohli jsme ji nevyužít. O Vláďu jsme měli velký zájem. Je to poctivý a šikovný hokejista, který umí zahrát skvěle nejen dopředu, ale také dozadu," okomentoval situaci sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boeleslav: Krošelj – Šidlík, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Klikorka, Fillman, Vacík – Lunter, Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Kotala – Flynn, O. Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský

HC Sparta Praha: Neužil - Němeček, Košťálek, Pavelka, Piskáček (A), Dvořák, Jandus, Mikliš - Rousek, Horák, Řepík (C) - Říčka, Sukeĺ, Tomášek - Buchtele, Pech (A), Kudrna - Dvořáček, Vitouch, Forman

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 17. 11. 2020 16:00

BK Mladá Boleslav 13. kolo HC Sparta Praha
7. místo, 12 bodů umístění 2. místo, 22 bodů
22:20 skóre 39:26
5:2 (České Budějovice) nejvyšší výhra 7:1 (Pardubice)
2:4 (Plzeň) nejvyšší prohra 3:5 (Plzeň)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 2
11,76 % využití přesilových her 21,28 %
4 góly v přesilových hrách
10
80 % ubráněná oslabení 87,76 %
0 góly v oslabeních 5
Radim Zohorna, 9 bodů
nejproduktivnější hráč Lukáš Rousek, 10 bodů
David Šťastný, 5 branek nejlepší střelec Lukáš Rousek,
Robert Říčka, oba 5 branek
Radim Zohorna, 5 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Pech, 8 asistencí
Radim Zohorna, +7 nejlepší hráč v +/- Tomáš Dvořák, +8
David Cienciala, -4
nejhorší hráč v +/- Jan Košťálek,
Jan Buchtele, oba -2
Martin Pláněk, 40 minut
nejtrestanější hráč Miroslav Forman,
Tomáš Dvořák, oba 14 minut
Radim Zohorna, 19 bodů
Radegast index David Němeček, 29 bodů
Gašper Krošelj 89,02 %
Jan Růžička 87,78 %
úspěšnost brankářů Jakub Neužil 93,94 %
Matěj Machovský 91,30 %
Gašper Krošelj 2,27
Jan Růžička 2,69
průměr inkasovaných gólů na zápas Jakub Neužil 1,29
Matěj Machovský 2,55
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav