BK MLADÁ BOLESLAV

O přerušení série domácích porážek zabojují Bruslaři proti Karlovým Varům

23. 11. 2020
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Nedělní utkání proti Vítkovicím mladoboleslavským hokejistů nevyšlo, soupeř byl lepší hlavně v jeho úvodu. „Měli jsme hroznou první třetinu. Nestíhali jsme, neplnili to, co jsme si řekli před zápasem a nebylo tam žádné nasazení," hodnotil útočník Ondřej Najman. V průběhu druhého dějství se sice Středočeši zvedli a zmírnili náskok soupeře, k vyrovnání se však nedostali a ztratili třetí domácí zápas v řadě. Možnost napravit tuto nelichotivou bilanci mají Bruslaři už v úterý 24. listopadu, do ŠKOENERGO Aréně přijedou Karlovy Vary. Energii zastihl restart Tipsport extraligy v parádní formě, šest vítězství ze sedmi listopadových duelů budiž jasným důkazem. Přímý přenos můžete sledovat na Hokejka TV, začínáme v 17:30.

Energie se veze na vítězné vlně

O tom, že Západočeši mohou hrát v nejvyšší hokejové soutěži velkou roli, už nemůže být pochyb. Čtyřiadvacet bodů v jedenácti zápasech a páté místo v tabulce hovoří za vše. Když pomineme domácí střetnutí se silným Třincem (2:7), jsou Karlovy Vary po obnovení extraligy k nezastavení. Kde hledat příčiny? Týmová hra, vyrovnané příspěvky všech formací a skvělý Filip Novotný „Cítím se dobře, kluci mi hodně pomáhají. Musím jim poděkovat, protože teď hrajeme fakt dobře do obrany. Každé vítězství je krásné, pohoda se pak nabaluje. Pokud budeme sbírat body pořád, můžeme být v tabulce ještě výš. Ale musíme všichni makat na 120 %," řekl brankář Energie po nedělním derby s Plzní (1:0), ve kterém vychytal svou druhou nulu v sezoně.

Pro svěřence Martina Pešouta se jednalo o pátou výhru v řadě, Západočeši si vedle svého regionálního rivala vyšlápli také na České Budějovice, Litvínov, Hradec Králové a brněnskou Kometu. Důležitou práci odvádí David Kaše, který, společně s Jakubem Laukem, prodloužil spolupráci s energetiky až do té doby, než se rozjedou ligy v zámoří. Třiadvacetiletý útočník vede s osmi body (2+6) týmovou tabulku produktivitu, ale přispívá také obrovskou pracovitostí. „David je skvělý bruslař, nevynechá jediný souboj. Takhle poctivý hráč, který má budoucnost před sebou, je vzorem i v kabině. Zvedl nám tréninkovou morálku. Já bych samozřejmě chtěl, aby NHL letos nezačala,“ prohlásil trenér Pešout s úsměvem.

Situace v zámoří zkomplikovala plány i Janu Bednářovi, který měl na podzim odcestovat za novou kariérní výzvou v kanadské juniorce. Podobně jako ostatní Evropany jej ale zastavily problémy s vízem. Karlovy Vary přispěchaly s nabídkou krátkodobého prodloužení spolupráce a pokračovaní v extralize, na začátku prosince by se měl talentovaný brankář hlásit na kempu reprezentační dvacítky před nadcházejícím světovým šampionátem. Jednu položku ze seznamu pro tento rok si ale Bednář může odškrtnout. Na začátku října úspěšně prošel draftem NHL, ze 107. místa si jej vybral Detroit: „Mým snem bylo vždycky si zahrát v Kanadě, ale Detroit je hokejové město, a to je víceméně s Kanadou srovnatelné. V tomhle ohledu jsem určitě maximálně spokojený."

Nechme se překvapit, zda ve ŠKOENERGO Aréně dostane přednost osmnáctiletý odchovanec karlovarského hokeje, nebo zkušenější Novotný. Bruslaři se nicméně pokusí vrátit Energii porážku z prvního kola tohoto extraligového ročníku. Na západě Čech sice střelecky dominovali (34:15), ale nakonec padli těsně 2:3. Kdo se bude radovat tentokrát?

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boeleslav: Krošelj (21. Růžička) – Šidlík, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Klikorka – Lunter, Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Cienciala – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský

HC Energie Karlovy Vary: Novotný – Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, Mikyska – Hladonik, Kaše, Flek – Beránek, Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Zabloudil, Skuhravý (C), Vondráček

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 24. 11. 2020 17:30

BK Mladá Boleslav 14. kolo HC Energie Karlovy Vary
7. místo, 16 bodů umístění 5. místo, 24 bodů
33:30 skóre 31:28
7:3 (Zlín) nejvyšší výhra 4:0 (Hradec Králové)
2:4 (Plzeň, Vítkovice) nejvyšší prohra 2:7 (Třinec)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 2
9,09 % využití přesilových her 16,67 %
4 góly v přesilových hrách
9
76,60 % ubráněná oslabení 86 %
0 góly v oslabeních 2
Radim Zohorna,
David Šťastný, oba 10 bodů
nejproduktivnější hráč David Kaše, 8 bodů
David Šťastný, 8 branek nejlepší střelec Jakub Flek, 6 branek
Maris Bičevskis, 6 asistencí nejlepší nahrávač David Kaše, 6 asistencí
Radim Zohorna, +8 nejlepší hráč v +/- Dominik Graňák,
Jan Hladonik, oba +4
Joona Jääskeläinen, -3 nejhorší hráč v +/- Petr Koblasa, -5
Martin Pláněk, 42 minut
nejtrestanější hráč Tomáš Redlich, 29 minut
Martin Pláněk, 22 bodů
Radegast index Dominik Graňák, 26 bodů
Jan Růžička 88,24 %
Gašper Krošelj 87,90
úspěšnost brankářů Filip Novotný 93,86 %
Jan Bednář 86,67 %
Jan Růžička 2,44
Gašper Krošelj 2,80
průměr inkasovaných gólů na zápas Filip Novotný 2,00
Jan Bednář 3,97