BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři děkují Klaudiánově nemocnici, sestřičkám předali dárky

26. 11. 2020
Autor: Klub
M l. B o l. – Je to teď vlastně pravidelný předzápasový režim. Bruslaři, kteří si koronavirou nákazou ještě neprošli, jsou z nařízení ministerstva zdravotnictví nuceni pravidelně absolvovat testy na covid. Dvakrát v týdnu se tak v půl osmé ráno hlásí na odběrovém stanovišti Kladiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi. A právě jeho zaměstnancům přišli ve čtvrtek ráno za pravidelnou péči a pomoc poděkovat.

De facto přidělávají práci. Příznaky totiž nemají, jsou zdraví a od restartu extraligové soutěže zatím pokaždé hlásí výsledky jejich testů slůvko „negativní“. Jenže nařízení jsou jasně daná, aby se česká nejvyšší soutěž mohla točit dál, musí být hráči pravidelně testovaní.

Bruslařský klub chce tímto gestem vyjádřit svůj vděk za veškerou pomoc a ochotu personálu, který pravidelně boleslavské hokejisty testuje, a ocenit jejich práci v této nelehké době. Trojice hráčů ve složení Jakub Strnad, David Bernad a Jan Růžička tak ve čtvrtek ráno přinesla na ředitelství nemocnice dvě krabice plné dárků pro sestřičky takzvaného „covidária“. Převzít si je přišly vrchní sestra Hana Salabová (na fotografii vlevo) a vrchní sestra domácí péče Mgr. Jitka Laubeová.


Připomínáme, že pokud byste svůj dík chtěli vyjádřit i vy, můžete tak učinit prostřednictvím charitativní aukce Bruslarů, která běží do 7. prosince. BK Mladá Boleslav v ní draží hokejové artefakty a výtěžek věnuje na oddělení ARO mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice, konkrétně na takzvané lineární dávkovače, které v současné době slouží i pacientům s covidem-19. Stejně jako v minulých letech k finální vydražené částce přidá další finanční prostředky i klub a sami hráči, celý projekt navíc zaštiťuje sám majitel klubu Mgr. Jan Plachý, MBA.




Zobrazit příspěvek na Instagramu
Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav)