BK MLADÁ BOLESLAV

První třetina? Vyšla parádně, zbytek nic moc, komentoval duel Jakub Strnad

29. 11. 2020
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – První adventní neděle přinesla Bruslařům třetí tříbodovou výhru v řadě. Na domácím ledě vyzvali pardubické Dynamo, které díky vydařené první třetině porazili 3:2. Prodloužili tak vítěznou vlnu proti Východočechům na devět zápasů v řadě. Jedním ze skórujících hráčů byl Jakub Strnad, jenž po utkání poskytl rozhovor pro klubový web.

„První třetina nám vyšla parádně, dali jsme tři rychlé góly. Zbytek zápasu jsme trošku polevili. Můžeme děkovat gólmanovi, že jsme to takhle uhráli. Podle mě byla rozhodující první třetina, zbytek byl nic moc,“ komentoval na úvod střetnutí Jakub Strnad.

Boleslavský útočník otevřel skóre nedělního duelu v desáté minutě. Jak akce vypadala? „Byl tam výborně nahozený puk od modré čáry od beka. Já jsem se snažil dostat co nejrychleji před bránu, kde se mi puk odrazil a tam jsem měl poloprázdnou bránu. Povedlo se mi to dobře zamést a byl to gól.“

V závěru úvodního dějství měl při vlastním oslabení Mladé Boleslavi zajímavou šanci, avšak zužitkovat ji nedokázal. „Byl jsem překvapený, že se to tam tak odrazilo. Zívala na mě poloprázdná brána. Byl jsem asi trochu zbrklý a nezachoval jsem chladnou hlavu, jinak by to byl asi taky gól,“ mrzí boleslavskou dvaadevadesátku.

Pardubice v prostřední části měly k dispozici přesilovou hru 5 na 3, ale nedokázaly ji využít. Jakub Strnad se k této situaci vyjádřil následovně: „Myslím si, že to byl hlavní aspekt toho, že jsme vyhráli. Kluci to výborně ubránili. Díky tomu jsme také vyhráli.“

Závěr zápasu byl celkem dramatický. „To k tomu patří, je to hokej. Občas je to takhle vyhecované. Jsme opravdu rádi, že jsme to udrželi a prodloužili tuhle šňůru. Mělo by nám to dodat sebevědomí do dalších zápasů,“ dodává.

Celý rozhovor můžete zhlédnout na našem YouTube:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav