BK MLADÁ BOLESLAV

Co stojí za další výhrou? Makáme jeden pro druhého, těší Davida Bernada

2. 12. 2020
Autor: Adéla Kvapilová
L i t v í n o v – Čtvrtá výhra v řadě. Pozitivní bilanci odstartoval gólově bohatý zápas proti Karlovým Varům. Poslední tři body ukořistili Bruslaři v severních Čechách, konkrétně v Litvínově, kde vyrovnaný souboj rozhodl gól těsně před druhou sirénou. O ten se postaral obránce David Bernad, který po zápase odpověděl na pár otázek.

Davide, jak těžké bylo vybojovat v Litvínově tři body?

Bylo to hodně náročné, hlavně dostat se zpátky do zápasu, když jsme ve druhé třetině trošku vypadli. Zaplaťpánbůh jsme to zvládli a dali jsme na konci druhé třetiny gól do šatny, který je nepříjemný pro každého. To nás trochu zvedlo. Třetí třetinu jsme si s tím poradili výborně, hráli jsme jednoduše, pročipovávali puky k nim. Odehráli jsme ji dobře.

První periodu jste hráli výborně, ve druhé jste trochu polevili. Co proběhlo v kabině během druhé pauzy? Probírali vás trenéři?

Určitě. Začalo to už na střídačce, kdy nás hlavní lídr týmu, Martin Ševc, začal hecovat a řekl k tomu ten základ. Trenéři to v šatně jenom doplnili a v podstatě se opakovali po tom, co už bylo řečeno na střídačce. Každý z nás cítil, že to nebylo ono, že to musíme zlepšit. Do jednoho jsme se z toho poučili a třetí třetinu hráli líp.

Co stojí za čtvrtou výhrou v řadě?

Těžko říct, myslím si, že všichni plníme v týmu role, jaké máme. Makáme jeden pro druhého, gólmani nám chytají, v posledních zápasech nás Růža (Jan Růžička, pozn. redakce) drží, takže to je také hodně pozitivní. Doufám, že to takhle bude pokračovat, ještě nějaký bod uděláme a nepřerušíme sérii hned v dalším zápase.

Vstřelil jste nakonec vítězný gól. Nachytal jste gólmana Godlu? Jak branka padla?

Pořádná střela to nebyla, spíše takové nahození. Myslím si, že to neviděl. Někdo z našich hráčů před ním dobře přejel, on se překlouzal až na druhou stranu a propadlo mu to tam do protipohybu. Osobně si myslím, že tolik neviděl. Clonil mu hráč, který šel proti střele, a ještě náš hráč, myslím si, že to byl Mário (Mário Lunter, pozn. redakce), který mu tam dobře přejel před brankou.

Děkujeme za rozhovor.



Zobrazit příspěvek na Instagramu
Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav)
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav