BK MLADÁ BOLESLAV

EHL se vrací! Boleslav představuje nový tým gamerů

2. 12. 2020
Autor: Adéla Kvapilová, Zdena Bobková
M l. B o l. – Virtuální hokej? Esport? V této době už se nejedná o žádnou novinku. A pro správného mladoboleslavského fanouška tento pojem není žádnou neznámou. První oficiální ročník v esport hokeji byl pro boleslavské barvy velice úspěšný. Dvojice Jindřich „Jifi23“ Fencl a Radek „Kumbik“ Kumbera porazila ve finálovém klání kladenské duo, a stala se tak vítězem průkopní sezóny tohoto „sportu“. Jak vypadá forma EHL nyní a kdo oblékne dres Bruslařů tentokrát?

EHL, neboli ENYAQ Hockey League, není potřeba nějak speciálně představovat. Jedná se o oficiální esportovou hokejovou soutěž ve hře NHL, která je určená pro herní konzole PlayStation 4. Tento trend v posledních letech sbírá stále více fanoušků a není divu, že i letos nabídne souboj týmů Tipsport extraligy.

Nový ročník EHL je provázen řadou změn. Jedna z hlavních je rozšíření kádru gamerů. Uplynulou sezónu každý extraligový klub draftoval dva hráče, kteří následně reprezentovali svůj tým. Letos je tomu jinak, každý celek bude mít hráče tři.

Poskládat tým je možné dvěma způsoby. První možnost je taková, že si klub ponechá jednoho hráče z minulé sezóny, druhého pošle do finálové kvalifikace, a následně draftuje z celorepublikového kola dva hráče. Ve druhé variantě si klub, stejně jako u první, nechá jednoho gamera z uplynulého ročníku, druhého uvolní do finálové kvalifikace a následně doplní kádr z celorepublikového kola tzv. „divokou kartou“, neboli hráčem vlastního výběru. A právě pro tuto možnost se rozhodla Mladá Boleslav.

Kdo bude Bruslaře reprezentovat tentokrát?

Bruslaři si z prvního ročníku ponechali hráče Jindřicha Fencla zvaného „Jifi23“, který si společně s „Kumbikem“ dokráčel pro titul. Jeho novými parťáky pro nadcházející sezónu budou Jakub „Kubii7“ Bláha, jenž hájil barvy karlovarské Energie a extřinecký gamer Michael „MichaelHetz“ Hetzendorfen.

Jak bude sezona 2020/2021 probíhat?

Nijak zvlášť se od loňské sezóny lišit nebude. Pár maličkostí se ale najde. Sezóna je rozdělena na dva segmenty, a to na základní část a play-off. Základní část je složena ze 13 kol, ve kterých se utká každý s každým. Odstartuje ve středu 3. prosince 2020 a poběží až do 18. února 2021. Osm nejlepších týmů čeká postup do play-off. Vyřazovací část je v plánu odehrát v období od 22. února do 4. března 2021, kdy vyvrcholí samotné finále ENYAQ Hockey League. Stejně jako v prvním ročníku se hraje v herním režimu zvaném “HUT“ (Hockey Ultimate Team), který není založen pouze na manuální zručnosti ovládání, ale i na schopnosti taktizovat a utvářet formace, ve kterých to bude klapat. Videohra NHL se dočkala upgradu, v aktuální sezoně se bude hrát s verzí NHL21.

Povede se gamerům navázat na loňský úspěch? Nepřejeme si nic jiného a držíme jim pěsti! V příštím týdnu se můžete těšit na rozhovory se všemi třemi gamery.