BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři hrají o vylepšení historického maxima, v cestě jim stojí Liberec

10. 12. 2020
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Úterní dohrávka osmého kola s Olomoucí se proměnila v jasnou záležitost. Mladoboleslavští hokejisté potvrdili fantastickou formu a Hanáky rozstříleli vysoko 6:1. Třemi body se blýskl mimořádně produktivní David Šťastný, mezi střelce se dvakrát zapsal i kapitán Martin Ševc. Svěřenci trenérů Rulíka a Patery vyhráli už posedmé za sebou, čímž stanovili nový klubový rekord. O jeho vylepšení zabojují Bruslaři v pátek na ledě Liberce, který si naopak prochází poměrně nečekanou krizí. Bílí Tygři v úterý přetlačili brněnskou Kometu, a ukončili tak pět zápasů trvající sérii porážek. První vzájemný souboj této sezony ovládli Severočeši v prodloužené, kdo se bude radovat tentokrát? Přímý přenos můžete opět sledovat na Hokejka TV, úvodní vhazování padne v 18:00.

Liberec prožívá podobnou situaci jako loni

Slabší období potkalo Bílé Tygry také v úvodu minulé sezony. I tehdy nedokázali bodovat pětkrát v řadě, navíc inkasovali dvaadvacet branek. Letos je situace obdobná, akorát liberečtí hokejisté obdrželi ještě o jeden gól více. Postupně podlehli Třinci, brněnské Kometě, Plzni, karlovarské Energie a překvapivě také Beranům ze Zlína. „V našem rozpoložení se dostáváme do křeče, těžko skórujeme a lehko inkasujeme po jednoduchých chybách. Obraz posledních zápasů je stejný a hlavně nám nezbývá moc času. Z aktuální série porážek se dostaneme pouze tvrdou prací," nechal se slyšet trenér Patrik Augusta.

Kde hledat příčiny trápení Severočechů? Společně s propustnou defenzivou, která patří k extraligovému podprůměru, lze zmínit i oproti předchozím rokům nižší produktivita hlavních opor. Třeba Michal Birner zakončil minulou sezonu na druhém místě tabulky produktivity, kde jej předčil pouze plzeňský Milan Gulaš, aktuálně se mu nejčastěji bodující hráči soutěže hodně vzdalují. Trochu za očekáváním zůstávají i letní posily z Karlových Varů. Dávid Gríger zatím posbíral osm branek a tři asistence, Tomáš Rachůnek se do statistik zapsal jen šestkrát, a navíc nashromáždil hned jedenáct záporných bodů do tabulky +/-.

„Musíme být trpěliví a snažit se dělat ty dobré věci. Potom se to jednou zlomí a my na to budeme nabalovat další úspěchy,“ dodal obránce Ronald Knot. Ukončit sérii nepovedených duelů dokázali Bílí Tygři v úterý proti brněnské Kometě, kterou po trefách Radana Lence a Michala Bulíře přetlačili 2:1. „Celé mužstvo bylo stmelené a organizované. Potřebovali jsme to jako sůl ale už několik zápasů dozadu. Bavili jsme se o tom i v kabině, loni jsme byli v úplně stejné situaci. Snad to bude výhra, od které se odpíchneme, a uděláme sérii, která bude přesně opačná," prohlásil druhý jmenovaný střelec.

Mladá Boleslav na ledě Bílých Tygrů nevyhrála už deset let. Ale jak se říká, každá série musí jednou skončit. „Zápasy jdou rychle za sebou, my jdeme do každého s pokorou. S tím, že chceme vyhrát. Stejné to bude i v Liberci," burcoval směrem k pátečnímu střetnutí Martin Ševc. Severočeši do zápasu s největší pravděpodobností nastoupí s novou posilou. Výměnou za Marka Zachara získali z Hradce Králové Radovana Pavlíka, který bude pod Ještědem působit na hostování do konce ledna.

Sestavy z posledního utkání

Bílí Tygři Liberec: Kváča – Šmíd (A), Knot, Rosandić, Havlín, Derner, Kolmann – Birner (A), Filippi, Lenc – Musil, Bulíř, Zachar – Rachůnek, Jelínek (C), Vlach – Průžek, Hrabík, Pekař – Šír

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Šidlík, Ševc (C), Allen, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Moravec – Lunter, Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Stránský – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Cienciala, Bičevskis

Statistiky

Home Credit Arena | 11. 12. 2020 18:00

Bílí Tygři Liberec 5. kolo BK Mladá Boleslav
7. místo, 27 bodů umístění 5. místo, 36 bodů
52:51 skóre 69:44
7:1 (Pardubice) nejvyšší výhra 11:4 (Karlovy Vary)
3:6 (Plzeň) nejvyšší prohra 2:4 (Plzeň, Vítkovice)
2 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 1
19,51 % využití přesilových her 14,86 %
16 góly v přesilových hrách 11
88,61 % ubráněná oslabení 81,33 %
1 góly v oslabeních 0
Michal Birner, 16 bodů nejproduktivnější hráč David Šťastný, 24 bodů
Dávid Gríger,
Radan Lenc, oba 8 branek
nejlepší střelec David Šťastný, 14 branek
Michal Birner, 10 asistencí nejlepší nahrávač Radim Zohorna, David Šťastný,
Martin Ševc, všichni 10 asistencí
Ronald Knot, +8 nejlepší hráč v +/- David Šťastný, +20
Tomáš Rachůnek, -11 nejhorší hráč v +/- David Cienciala,
Jakub Kotala, oba -2
Ladislav Šmíd, 38 minut nejtrestanější hráč Martin Pláněk, 44 minut
Ronald Knot, 33 bodů Radegast index Radim Zohorna,
Martin Pláněk, oba 36 bodů
Petr Kváča 92,02 %
Jaroslav Pavelka 82,61 %
úspěšnost brankářů Jan Růžička 90,04 %
Gašper Krošelj 89,50 %
Petr Kváča 2,20
Jaroslav Pavelka 4,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Růžička 2,24
Gašper Krošelj 2,56