BK MLADÁ BOLESLAV

Ta přihrávka byla úžasná, pochvaluje si gólovou souhru David Cienciala

15. 12. 2020
Autor: Vojtěch Drbohlav
H. K r á l o v é – V rámci dohrávky 11. kola Tipsport extraligy se Bruslařům podařilo uspět v Hradci Králové a dostat se v tabulce na čtvrté místo. Vítězný gól si připsal útočník David Cienciala, kterému parádně zpoza brány až na útočnou modrou čáru nahrál Petr Šidlík.

Jak jste se třemi body z Hradce Králové spokojený?

Myslím si, že to byl super zápas. Zvlášť proto, že to bylo naposledy před reprezentační pauzou. My si toho vítězství neskutečně ceníme, takže jsme rádi.

Jak se vám hrálo v pozměněné sestavě?

Bylo to trochu jiné, ale myslím si, že jsme si s tím poradili skvěle. Kuba Kotala nebyl 10 dní na ledě a odehrál to naprosto výborně. Všichni jsme si s tím nějak poradili a uhráli jsme to týmově.

Vítězný gól se vám podařilo vstřelit z pěkné souhry s Petrem Šidlíkem, jak byste tu vaši branku popsal?

My jsme toto v zápase už jednou zkoušeli a Šídlo (Petr Šidlík - pozn. red.) mi říkal, ať zůstanu na prknech, že to tam zkusí procpat, ale ta nahrávka, to jsem nevěřil, že to tam projde. Tak jsem tam šel a měl jsem tam jen nastavenou hokejku. Spadlo mi to přímo na hůl, byl jsem tam za obránci a podal jsem to do forhendu. Ale ta přihrávka byla úžasná.

Na druhou stranu se vám nepodařilo ke konci zápasu pokrýt Perreta, z čehož jste inkasovali a Hradec zápas zdramatizoval. Byla to kaňka na závěr toho zápasu?

To je hokej. V hokeji se dělají chyby. Byl to můj hráč, měl jsem ho mít, ale nějak se mi vysmekl. Jsme ale rádi, že jsme to dokázali ubojovat.

Co říkáte na častá vyloučení, kterých jste se v tomto zápase nevyvarovali?

Stálo nás to určitě hodně sil. Na oslabení chodí snad jen čtyři kluci a skoro celou druhou třetinu jsme hráli v oslabení. Ale byly to takové fauly nefauly z naší, možná zbytečné, přemíry, snahy. Naši kluci to ale výborně ubránili a za to jim chceme poděkovat, protože toho měli fakt plné brýle.

Co říkáte na vaši formu? V prosinci vám totiž vychází víceméně na každý zápas jeden kanadský bod... Jste tedy spokojený?

Spokojený... Může to být vždycky lepší, jsem ale rád, že mi trenéři dávají prostor a snažím se jim to nějak odvděčit svou prací. A ty body, to už je jen nějaký bonbonek na závěr. Já jsem skoro celou minulou sezónu nehrál, takže jsem se do toho dostával fakt těžce. Myslel jsem si, že to nebude znát, ale fakt to znát bylo. To, že jsem tu herní praxi neměl. Je to ale čím dál tím lepší.

Po náročném herním tempu vás čeká reprezentační přestávka, která potrvá necelý týden. Těšíte se na ni, že třeba naberete nějaké síly?

Ano, nám to bodne. Po dlouhé době nás teď čekají dva dny volna. Je třeba dobře zregenerovat, dobře se najíst a zase do toho šlápnout, protože to tempo bude celou sezónu stejné. Ta sezóna bude náročná, ale myslím si, že jsme dobře připraveni.